Playboy konyha: Sóska hagymás édesburgonyával, csirkével

Borítókép: Playboy konyha: Sóska hagymás édesburgonyával, csirkével Forrás: Playboy
A megosztó étel új hullámos újraértelmezése.

Ismét az ellentétek játékával emelkedik ki ez az étel a hétköznapiságból. Az ellentétek harmonikus párosítása el fog bűvölni mindenkit. A sóska igen megosztó étel, sajnos nagyobb részben negatív élmények miatt kevesen kedvelik. Ezért hagyjuk most egy kicsit a sóska konvencionális értelmezését. Ne gondoljunk rögtön a menzás élményekre, üljünk fel az új hullámokra, legyünk trendik.

Forrás: Vidra Péter

A csirkemellet hagyjuk szobahőmérsékleten 2-3 órát, sózzuk, borsozzuk sütés előtt. Az édesburgonyát hámozzuk meg, vágjuk apró kockára és enyhén sós vízben főzzük puhára. A sóska levelek erősebb szárait tördeljük le, mossuk át alaposan. Forraljunk fel 2-3 liternyi vizet. Az apróra vágott vöröshagymát vajon pirítsuk le. Ezzel meg is vannak az előkészületek.

Felforrósított serpenyőben süssük meg a csirkemellet, vigyázzunk, ne nagyon szárítsuk ki. Tegyük félre néhány percre pihenni. A lobogó vízbe dobjuk a sóskaleveleket, nyomjuk le a víz alá és rögtön szűrjük le. Mehet is egy turmixba a creme fraiche-sel, sóval és őrölt fehérborssal ízesítsük és nyomassuk le egész krémesre. Az édesburgonyát leszűrés után forgassuk át a hagymás vajjal.

Jöhet is a tálalás, tányérra mehet a batáta, köré a selymes sóska és a tetejére a csirkemell. Mellé pedig az ételünk savaival, édességével harmonizáló behűtött fehérbor.