Mibe, hogy a refrént te is kívülről tudod az immáron 25 éves Spice Girls slágerből!

Borítókép: Mibe, hogy a refrént te is kívülről tudod az immáron 25 éves Spice Girls slágerből! Forrás: Getty Images/Jeff J Michell
25 éves a Spice Girls első hatalmas dalsikere, a Wannabe, amiről bártan állíthatjuk, hogy az egykoron üstökösként berobbanó csajbanda himnusza lett.

16 évesen ők voltak nekem -és rajtam kívül még százezreknek- 'A' lány banda: Emma ’Baby Spice’ a szőke baba, Geri ’Ginger Spice’ a vörös, Mel B ’Sporty Spice’ a sportos, Mel C ’Scary Spice’ az őrült csaj és Victoria ’Posh Spice’ a flancolós: így égett be nevük a tudatunkba, amikor 1996-ban világsikerre törtek a Wannabe című első, debütáló dalukkal. 37 országban röpítette őket a dal a slágerlisták élére, pillanatok alatt megismerte őket az egész világ. 5 eltérő karakter, akikben mindenki megtalálhatta kedvencét és vele együtt saját magát is, ám egy dolog összekötött végül mindenkit, ez pedig a girl power volt.

Erőből pedig volt bővel. A most negyed évszázados Wannabe daluk egyértelműsítette, hogy ezeknek a lányoknak kifogyhatatlan az energiája, pezsegnek, pörögnek és ők bizony tudják, hogy hogyan kell a fiúkkal bánni.

Zenei pályafutásuk alatt nem is akárkikkel találkoztak. Csak hogy három illusztris személyt emeljünk ki a sorból, 1997 májusában Károly herceg fogadta őket, majd ugyanabban az évben Dél- Afrika elnöke, Nelson Mandela is, egy nyári turné során pedig Pavarottival fotózkodtak.

Sikerük rekord idő alatt futott föl. 1997 októberében már piacra is dobták a Spice Girls babákat. Geri, az azóta már ikonikussá lett Union Flag, zászlós ruhájával örök élményt adott a világnak. Tévé csatornát indítottak velük, fogadta őket maga Erzsébet királynő is, sorra zsebelték be a díjakat és még a Madame Tussaud’s, a The Beatles után, elsőként őket formázta meg zenekarként viaszból.

Hiába a Wannabe számuk kulcsmondata: „Make it last forever friendship never ends” vagyis tartson örökké, a barátság sosem ér véget, bizony Mel B, Mel C után –előbbi Missy Elliottal, utóbbi Bryan Adamsszel- mindenki kipróbálta a szólózást is, Geri pedig egyenesen el is hagyta a bandát egy időre.

Hogy a megbomlott csapattal mi történt magánéletileg az évek során?

Férjhez mentek, gyerekeik születtek, elváltak, szakítottak. Victoriát David Beckham eljegyezte még 1998-ban. Hullámokkal tűzdelve, de ma is együtt vannak és Insta oldalukról úgy látni békében, szerelemben élnek gyerekeikkel. Victoria a Spice lányság mellett tervezői szintre építette fel magát.

Mel B nemrég lebbentette fel a fátylat bántalmazó párkapcsolatáról, Emma két kicsi gyerek édesanyja lett, Mel C nagyon óvja családi életét; közösségi felületein csak a munkájáról posztol és ha egyszer is megjelenik lánya egy képen, arcát eltakarja. A most 48 éves Geri 2015-ben férjhez ment Christian Hornerhez, a Red Bull Racing Forma-1 csapatának brit csapatvezetőjéhez. Egy hatalmas kastélyban lakik családjával és ha jól megfigyeled, mindig fehér ruhát hord, még akkor is amikor a farmjukon élő szamarat látogatja meg.

A lányok 2007-ben újra egyesültek, melynek koronaékszere a 2012-es olimpiai záróünnepségen való frenetikus show-juk volt. Aztán a véget nem értő barátság megint cáfolta önmagát, 2018-ben Victoria Beckham kivált a csapatból.

Változások ide vagy oda, maradandó élményt és dalakat adtak nekünk a lányok, 25 éve tartó világsikerük során.

Ki ne hagyd a galériánkat, ahol a Spice Girls tagok fotóit és videóit mutatjuk meg, melyeket a 25 éves Wannabee dal kapcsán posztoltak oldalikon. Kakaót rá!