Victoria Beckham húsbavágóan őszinte levelet írt 18 éves kori önmagához

Borítókép: Victoria Beckham húsbavágóan őszinte levelet írt 18 éves kori önmagához Forrás: Europress
Posh Spice tanácsai fiatalkori énjéhez jóval túlmennek a divattanácsokon: szó esik szerelemről, gyereknevelésről és a mellnagyobbító műtét sem marad ki.

Victoria Beckham mindig a zárkózottságáról, a tartózkodó természetéről volt ismert. Bár Spice Girls legvisszafogottabb hangú tagjaként, később pedig a saját divatmárkájának élén milliárdos vagyonra tett szert, ritkán beszélt magáról és alig-alig mosolyog a kamerák előtt. Ehhez képest megdöbbentő, ahogy megnyílik ebben a saját fiatalkori énjéhez írt levelében, amelyből most részleteket közlünk (a levél teljes egészében itt található):

Kedves Victoria,

most küzdesz, tudom. Nem te vagy a legszebb, a legvékonyabb, a legjobb táncos a Laine színházművészeti egyetemen. Sosem tudtál megfelelően beilleszkedni... Súlyos aknéban szenvedsz. Azt feltételezed, hogy az igazgató azért tett az évvégi műsorban a hátsó sorba (ráadásul egy megalázóan élénklila lycra dresszben), mert túl trampli vagy ahhoz, hogy az első sorba állhass. (Ami vagy igaz, vagy nem.)

Ugye még nem felejtetted el, hogy bullying áldozata voltál az iskolában? Emlékszel a középiskola első napjára? A legtöbb gyerek a saját kabátjában és menő táskájával villogott, de te nem. Az iskolai egyenruhádban álltál a fagyos udvaron, míg a többi tinédzser átázott zsebkendőkkel és üres üdítős dobozokkal dobált. A vastag bőr, amit akkor növesztettél, most is megvan és végig fog kísérni az életeden.

Az ábrázatod magától helyrejön (sőt, saját sminkmárkát is piacra dobsz majd), a nyolcvanas évekkel együtt a dauerodnak is leáldozik, a testsúlyod pedig megállapodik. Végigcsinálsz számtalan extrém diétát, egyszer még zöldturmix-függővé is válsz... Hagyd lélegezni a bőröd; viselj kevesebb sminket. (És ne engedd, hogy az a sminkes leborotválja a szemöldöködet! Soha nem fogsz szabadulni a hatásától...) Ja és még ezt is muszáj tanácsolnom: hagyd békén a melledet. Annyi éven át tagadtam – ostobaság. A bizonytalanság jele. Ünnepeld inkább, amid van.

Válaszolj viszont egy hirdetésre, amely egy új lánybandához keres jelölteket. Állj be a kígyózó sorba a meghallgatáshoz, amely majd megváltoztatja az életedet. Imádod a musicaleket..., így a Mein Herrt fogod előadni a Cabaret-ból, míg mindenki más Madonnát énekel. Ekkor még szó sincs internetről vagy emailről vagy okostelefonokról... Még bekapcsolni sem tudsz egy számítógépet, apukádnak Londonba kell autóznia, hogy fel tudjon adni egy telexet. De egyszer újra rábukkansz online erre a meghallgatásra és szembesülsz azzal, hogy a neved 47,8 millió találatot dob ki a Google-ön.

A zsűri összehoz négy másik lánnyal, akik a maguk módján mind kívülállók. Ti öten együtt eléritek, hogy oké legyen másmilyennek kinézni. A Spice Girls 75 millió lemezt ad el. Most még sem tudod képzelni, milyen jövő vár rád. Magánrepülők, elképesztő országok, fantasztikus hotelek. (Az elején ellopkodod a mini kiszerelésű samponokat és tusfürdőket a szállodákból, de hamar rájössz, hogy nem éri meg, mert kifolynak a bőröndödbe.) Szállodai asztalokon táncolsz (bár te vagy az egyetlen, aki előtte csekkolja, hogy nem fognak-e összeroskadni alattad)... Könyörgöm, vezess naplót. Annyi csodálatos pillanatban lesz részed, és hamarosan el fogod felejteni őket.

Lesznek kellemetlen napjaid is... Fiatal és naiv létedre panaszkodni fogsz és szállodai szobákban üldögélni és nyafogni, hogy fáradt vagy. Menj ki a városba, nézd meg az országot, ahol épp vagy. Menj múzeumokba, szívd magadba a kultúrát... Legyél kedves, udvarias, légy tekintettel mások érzéseire... Prédikálj vizet és igyál is vizet, amikor azt énekled, hogy „a barátság sosem ér véget”, és értékeld, amennyire tudod, hogy minden ember különleges.

Forrás: Europress

Abszurd outfitekben fogsz megjelenni – pvc kezeslábasokban, fura szőke tüsihajjal. Nem tűnik majd fel neked, hogy nevetségesen nézel ki... Ahogy visszanézek rád, mosolygok. Imádom, hogy ki akarod fejezni magad... De aztán tanulni fogsz mindezekből, a magas sarkút edzőcipőre cseréled, a miniruhákat ropogós fehér ingekre. Belőled sosem lesz az az ember, aki most kelt ki az ágyból. Viselj gyakran napszemüveget. Beltéren is. Reptereken főképp. A napszemüveg a legjellegtelenebb outfitből is összeszedett, cool megjelenést csinál.

A pasikról csak annyit... tudj meg minél többet a futballról, különösen a lesszabályt. És igen, létezik szerelem első látásra... habár kissé be leszel csípve, így a részletek elmosódnak. Míg a többi játékos a bárpultnál iszik, te meglátod majd Davidet, aki félrehúzódva áll a családjával. (Ebben a felállásban egyelőre te vagy a híres.) És olyan cuki mosolya van. Te is szoros kapcsolatot ápolsz a családoddal és arra gondolsz, hogy rokon lelkek vagytok. Elkéri majd a számodat. (Még most is őrzi a London–Manchester repülőjegyet, amelyre felírtad.) Sajnos az első randik többsége parkolókban zajlik le, ami nem olyan szaftos, mint amilyennek hangzik. Csak az az oka, hogy a menedzsered, Simon Fuller figyelmeztet majd: „Ne engedd, hogy bárki együtt lásson benneteket, mert levadásznak.” Akkor még nem érted, miért mondja ezt.

Nagyon, nagyon híres leszel, a banda miatt és a vőlegényed miatt egyaránt. Aztán mégis a divatszakmában szerzel saját nevet. Előbb-utóbb hozzászoksz a hírnévhez. Megtanulod előnyödre használni... Jó dolgokra. Jótékony célokra. Egy nap az ENSZ nevében kampányolsz, hogy érjen véget a HIV-vel és az AIDS-szel fertőzött magzatok korszaka. És az emberek meghallgatnak. Változások történnek... Ugyanakkor fájdalmas lesz, amikor az emberek megjegyzést tesznek a testsúlyodra. Ehhez nem lehet elég tapasztaltnak lenni – minden nő nagyon kritikus magával.

A gyerekekkel jár, hogy folyamatosan fáradt vagy és hatalmas táskákat növesztesz a szemed alá. A gyerekek a legfontosabbak, de sose felejtsd el, ki vagy és mit akarsz elérni.

A paparazzók az életed részévé válnak. Van köztük jófej és kevésbé rendes. Az is előfordul, hogy megríkatják a gyerekeket, az is, hogy bókolnak neked – de nem lesz hatalmad minden rólad készült kép felett. Épp terhes leszel Brooklynnal amikor, lefotóznak egy medence partján ülve a Los Angeles-i Four Seasons Hotelben, egy fekete-fehér bikiniben, és a kép egy brit napilap címoldalára kerül. Ez annyira felzaklat, hogy a turné hátralevő részében alig hagyod el a szállodát. Én most is ilyen vagyok. Soha nem heverészek bikiniben a vízparton. Szörnyen kritikus vagyok magammal, emiatt merev is tudok lenni. A 60 éves kori önmagam bizonyára ugyanezt mondja majd nekem, amit én most neked: élvezd ki jobban, aki vagy. Ne pörögj azon, hogy milyen az imidzsed. Tanulj meg lazítani. El fogsz követni hibákat – még szép. Elképesztően sikeres leszel, de rá fogsz ébredni arra is, hogy gyorsabban elveszthetsz mindent, mint ahogy szert tettél rá. Nehéz lecke ez. Most már látom, hogy a Spice Girls a saját sikerének áldozatává lett. Azt hittük, bármire képesek vagyunk, hogy a csillagos ég a határ és hogy egymagunk is eljuthatunk oda. Tanulni fogsz ebből, és a következő kínálkozó lehetőséget már nem fogod elszalasztani.

Az anyaságról: amint szülő leszel, aggódni fogsz. És mivel négy gyereked lesz, ez bizony sok aggodalmat jelent! Anyu szokta mondani: – Lehet, hogy 42 éves vagy, de még mindig aggódom érted. – A gyerekekkel jár, hogy folyamatosan fáradt vagy és hatalmas táskákat növesztesz a szemed alá. A gyerekek a legfontosabbak, de sose felejtsd el, ki vagy és mit akarsz elérni. Lehetséges minden fronton jól teljesíteni? Sikeres dolgozó anyának lenni?... Rá fogsz jönni, hogy ha keményen dolgozol, de közben mindig a családot teszed az első helyre, el fogod tudni érni ezt az egyensúlyt...

Iskolai sportnapokon sose viselj platformcipőt és trapéznadrágot, ha részt akarsz venni az anyukák versenyében... És ha azt hallod, „a részvétel a fontos”, ne hallgass rájuk. A győzelem a fontos. Ne kiabálj otthon. Sose működik. Legyél jófej főnök...

Forrás: Europress

A házasságról: legyél türelmes. Harapd le a nyelved. Támogasd a partnered. És legyen benned mindig egy kis titokzatosság. Sose engedd el magad teljesen – legalább fésülködj meg, moss fogat, dobj fel egy pici szemsminket, hogy mindig vonzónak találjon, amikor rád néz. Mindig legyen egymásra valamennyi időtök. Mert ha nem, az életetek kizárólag a gyerekek körül fog forogni, az pedig nem biztos, hogy minden pillanatban szexi...

Figyelmeztetnem kell téged: sokszor nagyon nehéz lesz... Szörnyű dolgokat fognak rád mondani az emberek. Nevetség tárgya leszel. Valahányszor kinyitod a tévét vagy az újságot, szembesülni fogsz azzal, hogy valaki éppen rajtad és a családodon köszörüli a nyelvét. Megtanulod majd, milyen gonoszak tudnak lenni más nők. (És ez meg fog tanítani arra, hogy mindig támogasd a körülötted élő nőket...) Mások összeroppannának a nyomás alatt, de te nem. Ezeket az időszakokat használd fel arra, hogy bezárkózol, keményen dolgozol, fókuszálsz és védelmezed a gyerekeidet... Sosem fogod megbeszélni Daviddel, hány gyereket akartok és nem kérdezitek meg egymástól: – Hol fogunk lakni? – Túl fiatalok lesztek és fülig szerelmesek egymásba... De támogatni fogjátok egymást, kitartotok egymás mellett és együtt öregedtek.

Ha végignézel az életeden, ezt gondolod majd: „Azta! Ezeknek a dolgoknak nem velem kellett volna megtörténniük.” Még most is így érzek... Sok ilyen pillanatod lesz. Ne vedd ezeket természetesnek.

Te írtál már levelet fiatalkori énednek?