Sületlenség lenne kihagyni: 3 összetevős banánkenyér
Forrás: unsplash
Egyetlen érvet sem tudunk felhozni ellene, mellette azonban rengeteget: megmentheted vele a túlérett banánt, egészséges, pénztárcabarát, faék egyszerűséggel elkészíthető, a gyerekek is imádják, és reggeliként vagy épp desszertként is fogyasztható.
Az alap banánkenyér recept mindössze 3 hozzávalóból áll, amit aztán úgy, és azzal turbózol fel, amivel csak szeretnél. Isteni finom bele a csokoládé, az olajos magvak, mint a dió, mogyoró vagy a mandula, de aszalt gyümölcsökkel is érdemes kipróbálni.
Három összetevős banánkenyér
Forrás: Getty images
Hozzávalók
- 5 közepes túlérett banán + 1 a kenyér tetejére
- 1 doboz sűrített tej
- 2 ¼ csészényi liszt
- vaj a tálaláshoz (opcionális)
Elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 180 ° C-ra.
- Tedd egy nagy tálba a banánokat, majd törd össze villával. (Ha a banán nem elég érett, hájastul süsd 15-18 percen keresztül a sütőben, míg meg nem feketedik a bőre.)
- Add hozzá a sűrített tejet, és alaposan keverd össze őket.
- Szitáld bele a lisztet, és ezzel is keverd homogénre a masszát.
- Öntsd át egy sütőformába, vágj félbe egy banánt, pucold meg és tedd a tészta tetejére.
- Süsd 60 percen keresztül, vagy amíg a tűpróbán át nem megy.
- Pihentesd a tepsiben 5 percig, majd vágj belőle szeleteket és tálald vajjal, vagy amivel csak szeretnéd.