Fekete-fehér desszert: kávés zselé

Borítókép: Fekete-fehér desszert: kávés zselé
A zselés fogások szerelmeseinek kedvence lesz ez a poharas édesség.

Előkészítési idő: 20 perc
Hűtés: 6 óra
Elkészítési idő: 10 perc


Hozzávalók (6 személyre):
5 kávéskanál zselatin (por vagy lap)
4 deci édes sűrített tej
fél liter tej
fél kávéskanál vaníliaeszencia (vagy 1 kávéskanál aroma)
fél liter közepesen erős kávé
5 deka kristálycukor
a díszítéshez csokiforgácsok

1. A zselatin felét lágyítsd meg egy kis vízben (a zacskón rajta van az előírás). Az összekevert sűrített és normál tejet melegítsd fel csaknem forráspontig, és add hozzá a zselatint. Lassú tűzön 3 perc alatt fel fog oldódni benne. Ne forrald fel! Szűrd le és tedd bele a vaníliát.
2. Oszd szét a krémet 6 mutatós üvegpohárban és hagyd lehűlni szobahőmérsékletűre. Utána legalább 3 órára tedd hűtőbe.
3. Ekkor a zselatin másik felét is lágyítsd meg, keverd össze a kávéval és a cukorral egy láboskában, melegítsd fel, amíg a cukor és a zselatin elolvad, de ne hagyd felforrni.
4. Amikor már szobahőmérsékletűre hűlt, öntsd rá a tejzselére, és tedd vissza a hűtőbe további 3 órára vagy inkább egy egész éjszakára. Csokoládéforgácsokkal díszítve, egyenesen a hűtőből tálald.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Julie Crespel / acpsyndication.com.