Almás táska

Borítókép: Almás táska
Félóra alatt elkészítheted. Reggelinek, uzsonnának tökéletes lesz.

Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (8 darabhoz): 70 deka alma • 1 kávéskanál fahéj • 1/2 kávéskanál szegfűszeg • 1 csomag vaníliás cukor • 5 deka cukor • 1 citrom leve • 2 deka vaj A tésztához: 25 deka liszt • 1,5 teáskanál sütőpor • 1,5 deci tej • 12 deka vaj • 5 deka cukor • 1 csomag vaníliás cukor

1. Az almákat hámozd meg és vágd apró kockákra. Facsarj rá citromot. Egy lábasban melegítsd fel a vajat, add hozzá a cukrokat, a fűszereket és az almát. Fedő alatt párold 5 percet, szűrd le a levét és hagyd kihűlni. 2. Habverővel keverd össze a puha vajat, a tejet és a cukrokat. Szitáld hozzá a sütőport és a lisztet, kézzel dolgozd össze. 3. Nyújtsd vékonyra a tésztát és vágj belőle téglalapokat. A lapok felére helyezz almát, a többit vágd be párszor. A vágott lapokat helyezd az almások tetejére, nyomkodd le a széleinél, és vágd körbe derelyevágóval. 4. Kend meg tojássárgájával és 180 fokos sütőben 12 perc alatt süsd aranybarnára.

Kép és szöveg: Studer-Tüske Veronika. Ez a recept az Éva magazin 2012. szeptemberi számában jelent meg.