Makadámiadiós paprika rizzsel töltve

Borítókép: Makadámiadiós paprika rizzsel töltve
Vega ínyencség ünnepi asztalra is.


Hozzávalók (4 személyre):
• 4 piros édespaprika kicsumázva
• 1 vöröhagyma aprítva
• 5 deka makadámiadió durvára törve
• 1 evőkanál olívaolaj
• 10 deka vadrizs
• 2 deci víz
• 1 kiskanál só
• 1 kiskanál szegfűbors
• 1 citrom
• 1 csokor petrezselyem
• 5 deka kapribogyó aprítva
• néhány vízben átitatott fogpiszkáló

Pirítsd át az olajon a diót, majd add hozzá a hagymát és párold pár percig. Dobd rá a rizst és öntsd rá a 2 deci vizet. Add hozzá a sót, a borsot. Főzd fel, az első rottyanás után vedd le a gázt kis fokozatra. Fedő alatt párold, míg a rizs fel nem szívja a vizet. Kábé 30 perc elég lesz.
Csavard ki a citrom levét, és keverd el a petrezselyemmel, kapribogyóval. Ha elkészült
a rizs, locsold meg az aromás lével. Töltsd meg a paprikákat ezzel a rizses keverékkel, rögzítsd a vizes fogpiszkálókkal, és süsd 180 fokon (gázsütőnél általában 2-3 fokozat) 30 percig.
Tipp: Grillen is sütheted,ez esetben a paprika égettrészét kapard le tálalás előtt.

Szöveg: Farkas Flóra, Fotó: Profimedia.hu, Europress/stockfood.