Csokifüggők, figyelem: íme az igazi szuflé receptje

Borítókép: Csokifüggők, figyelem: íme az igazi szuflé receptje
A legfinomabb csokoládéfelfújt-recept, ráadásul nem is olyan nehéz.

Előkészítési idő: 25 perc + a hűtés
Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók (8 adaghoz):
•3 deka vaj
• 3 deka kakaó + még 2 evőkanál
• 20 deka (legalább 70 százalék kakaótartalmú) étcsokoládé
• 2 evőkanál kukoricaliszt
• 2 deci tej
• 5 tojássárgája
• 6 tojásfehérje
• 15 deka kristálycukor
• 8 gombóc csokifagyi

1.Melegítsd fel a sütőt 180 fokra. Kenj ki vajjal 8 darab csészényi sütőedénykét a fenekétől a pereméig. Hints beléjük kakaót, forgasd meg, hogy mindenhol rátapadjon az edény falára.

2. Aprítsd fel a csokoládét. A kukoricalisztet keverd ki annyi tejjel, hogy krémszerű legyen, aztán apránként engedd fel. Öntsd bele egy kis lábosba és lassú tűzön forrald fel. Folyamatosan kavargasd! Forrald fél percig, aztán vedd le atűzről. Tedd bele a csokidarabkákat és folytasd akevergetést, amíg a csoki el nem olvad. Ekkor öntsd át egy tálba és hagyd hűlni 5 percig.

3. Add hozzá a tojássárgáját és fakanállal keverd simára. Hűtsd ki.

4. A tojásfehérjékből verj kemény habot, kanalanként forgasd bele a cukrot.

5. Lazítsd fel a csokis keveréket és a felvert tojáshab egyharmadát hozzáadva ismét keverd simára. Egy nagy kanállal óvatosan forgasd bele a keverékbe a többi habot.

6. A sütőformákat egyharmadukig töltsd meg a krémmel, simítsd el a tetejüket. Tedd be a sütőbe 12–14 percre, amíg szép magas lesz és aközepe kicsit bugyborékolni kezd. Szórd meg kakaóval. Egy gombóc csokifagyit kínálj mindegyik mellé.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Brett Stevens / acpsyndication.com