Mexikói vörös rizs

Borítókép: Mexikói vörös rizs
Csak ránézésre hasonlít a rizseshúshoz, szerintünk sokkal finomabb.

Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (8 személyre):
• 1 evőkanál napraforgóolaj
• 1 fej hagyma
• 1 csípős zöldpaprika
• 30 deka rizs (a hosszú szemű basmati a legjobb)
• 1 evőkanál paradicsompüré
• 20 deka konzervparadicsom
• fél liter zöldségleves (kockából is lehet)

1. A felforrósított olajban párold meg a felaprított hagymát és a paprikát.

2. Keverd hozzá a rizst, és úgy 5 percig dinszteld tovább, amíg a rizsszemek átlátszóvá nem válnak.

3. Ekkor add hozzá a paradicsompürét és a feldarabolt konzervparadicsomokat, öntsd rá a levest, sózd meg, ha szükséges, és fedd le. Kábé 15 perc kell ahhoz, hogy a rizs megpuhuljon.

Még több mexikói receptért klikk ide.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó:Celia Back/Chris Bott +Ipc syndication.