Szerda hajnalban érezhető az újhold finom energiája: érj el termékeny szintemelkedést az életedben!

Borítókép: Szerda hajnalban érezhető az újhold finom energiája: érj el termékeny szintemelkedést az életedben! Forrás: pexels/Efrem Efre
Intenzív energiák mozgolódhatnak bennünk így május elején, amely egy részről a Plútó irányváltása által jelenik meg az égen.

Ha valami robbant most körülötted az elmúlt időszakban, ha azt érzed, hatalmas átalakulásban vagy, esetleg ennek szükségességét érzed: lezárni valamit, elengedni, végleg meghúzni valamilyen határt, akkor most pont ez van az égre írva. Akinél simábbak a dolgok, ő valószínűleg már dolgozik azon, hogy a megszokott, régi struktúrák mihamarabb kipucolódjanak az életéből, de ilyen esetben is jöhet amolyan váratlan bomba, amire nem számítottunk, hogy még dolgunk van vele.

Azt tudjuk, hogy nem a Plútó az oka semminek, hanem ő csak rámutat, hogy így is meg lehet élni ezeket a napokat, ha valami már nem nem életképes bennünk. A Sas csillagkép legfényesebb csillagának, az Altair csillagnak az erőterében halad. Ez a csillag (a Sas szeme) és maga a csillagkép is a szellemi erőt jelképezi, a félelmek elengedéséről, a korlátok meghaladásáról is mesél, de az éleslátást is hozza és mivel magasan szárnyal a Tejúton, az isteni minőséget is képviseli. Kiemel, felemel vagy éppen fentről lehoz örök érvényű igazságokat.

Figyeld meg magadban a következőket:

* Mire érzel most késztetést megváltoztatni?

* Minek akarsz a mélyére menni? (vagy minek lökődsz a mélyére ugye, ha nem önszántadból...)

* Milyen döntésnek jött el az ideje, amit már nem halogathatsz?

* Mibe / kibe kapaszkodsz még minden áron, aminek igazából már érzed, hogy lejárt az ideje?

Ősrobbanásszerű tisztulási folyamatok mehetnek végbe most, vagy a másik felhasználási lehetősége a Plútó energiájának, hogy magunk megyünk elébe a dolgoknak és azt a hatalmas energiát a hajónk vitorlájába fogva arra használjuk, hogy leválasszunk magunkról mindent és mindenkit, aki korlátoz és nem felemel. Ha valamiért mégis a tombolás kap teret nálad, akkor se legyél túl szigorú magadhoz, hiszen az életünk a tapasztalásról és a fejlődésről szól.

Tanulj belőle és fejlődj! Figyelj és legközelebb készülj fel! Az ÖNISMERET a legjobb "fegyvered", olyan fegyver, amit nem harcra használsz, hanem magadért, magadat emelve.

Forrás: pexels/Efrem Efre
Ami még nagyon hangsúlyos ebben az időszakban, az a Bika jegyében felsorakozó nagy konstelláció: Vénusz – Nap – Hold – Uránusz – Jupiter együtt nagyon erősen azt az üzenetet hordozzák, hogy az anyagi világgal foglalkozni most kiemelten fontos. Bika, mint a dolgok működtetése, a termékenység, a föld és magát a testünket is szimbolizálja.

Az önismereti utunkon most kiemelten fontos a testünkkel is foglalkozni: tisztulni, oldani minden olyan blokkot, ami a testünkben van elzárva vagy már testi szinten jelentkező lelki elakadás tünete. Kifejezetten gyógyulni tudunk most testi terápiás eszközökkel. Éppen ezért ha arra érzünk késztetést, hogy felszabadultan táncoljunk, kipróbáljunk valami számunkra szokatlan dolgot, amit eddig nem tettünk, akkor ne fogjuk vissza magunkat. Lehet hogy aki pörgősen edzett eddig elcsendesedne jógával, vagy fordítva. Adjuk meg magunknak azt, amire ráérzünk, hogy szeretnénk csinálni.

Ideje van rálátni önmagunkra a lehető legteljesebben, szánjunk időt arra, hogy végiggondoljuk az életünkben zajló dolgok időszerűségét. Mi az, amit halogattunk eddig és nem cselekedtünk meg, és minek járt már le az ideje, mihez ragaszkodunk még és próbálunk ezredik esélyt adni? Mi akadályozza a cselekvést? Ki állít elénk korlátokat? Persze ez jöhet a külvilágból is, de azért nagy részben a saját korlátainkat kell meghaladni.

Az újholdnak annyira különleges és finom energiája érezhető szerdán hajnalban. Nem csak a Nappal, de a Jupiterrel és az Uránusszal is együtt áll a Hold, ráadásul a képlet első házában, ami azt jelenti, hogy a saját fejlődésünk „hajnalán” vagyunk új lehetőségekkel, cselekvőerővel, a fizikai szinten megléphető döntésekkel, előrehaladással. Valódi szintemelkedést érhetünk el az életünkben.

A Vénusz uralma alatt a női típusú termékeny energiáknak a szintemelkedése zajlik és női mintáink, kapcsolataink vannak előtérben. Azok a kérdések merülnek fel, hogy mi működik és mi nem? A Bika jegyből adódóan pedig az is lényegi kérdés, hogy a saját harmóniámat, egyensúlyba kerülésemet hogyan tudom működtetni. Az Újhold a kelő ponton állva ilyen szempontból is az új kezdetet szimbolizálja és azt, hogy saját magamat előtérbe helyezni, önazonosan működni a cselekvés szintjén is, az anyagi világban stabilitást és harmóniát találni.

Forrás: pexels/Shahid Sultan
A nyugvó ponttal viszont pont szemben áll, vagyis a Te, a külvilág van a másik oldalon, ami szintén arra helyezi a hangsúlyt, hogy azzal, hogy én magamat állítom előtérbe, az hogyan jelenik meg a külvilágban, a kapcsolataimban, párkapcsolatomban, a tükörben?

Ezt a szembenállást a Szaturnusz oldja fel, hiszen mindkét ponthoz kapcsolódik. Az Én pontjához vagyis az aszcendenshez való kapcsolata szintézist, a tapasztalatokat adja ahhoz, hogy valóban egy új valóságot teremtsünk a magunk számára összegezve az eddigi utunkat. A külvilághoz pedig egy inspirációs fényszöggel kötődik ezzel is azt mutatva, hogy itt az idő a változásra, most egy új ember születhet, aki szintet lépve képes működni a Földön. Mindez a személyes fejlődésünk, ami mindennek az alapja. Akkor tudjuk a sorsunkat teljesíteni, megoldani ezt az inkarnációt, ha az önismeret, önelfogadás, önszeretet útjára lépünk és önérvényesítve kezdünk el működni. Így tudunk olyan dolgokat teremteni, ami már méltó, ami az örök értékeket képviseli, ami a Szaturnusz magas minősége.

Az előrelépést az jelenti, ha kommunikálunk, megbeszéljük a dolgokat, beszélünk mindenről, ami feljön, ami fáj, ugyanakkor az önmunka, ami akár meditációban akár más formában elvisz oda, hogy rálássunk a saját mélységeinkre. De nemcsak rálátni fontos, hanem dolgozni is rajta, lépéseket tenni a fizikai világban azért, hogy változzunk, emelkedjünk.

Ehhez tudok én is csatlakozni, sokan keresnek meg most ilyen rendet tevő kérdésekkel, többen kezdenek el dolgozni magukon, amihez vezetett meditációkra jönnek vagy éppen a középpontjukba visszaállító energetikai kezelésekre. Minden működik, a lényeg az, hogy konkrét lépéseket tenni most van itt az idő. Érdemes még kicsit előre tekinteni az elkövetkezendő 1-2 évre. A Szaturnusz még eddig tartózkodik a Halak jegyében és zárul le egy karmakör. Különleges felismerések jönnek azzal kapcsolatban, hogy az elmúlt 30 év alatt honnan hová jutottunk el. Aki mostanában jár nálam elemzésen, mindenkinek megnézzük, illetve lehet egy kisebb elemzést is kérni erre, hiszen ez már az egyéni szint. Visszatekintünk arra, hogy milyen események történtek veled akkor – ez a felszín.

Ami fontosabb, hogy mi volt az a minőség, amelyből indultál a periódus elején és hová értél el vele? Kérdésekkel mélyítve végigmegyünk az egész időszakon és a felismerések által a Szaturnuszodat építjük: a tapasztalatok bölcsességét. Ezzel biztos, hogy „okosabban”, tudatosabban, sokkal magasabb szinten tudsz majd az új körbe lépni.

Sok szeretettel várok mindenkit erre az izgalmas utazásra!

Galériánkban pedig elolvashatod, mit ígérnek neked májusra a csillagok!