Csúszik a költözés: nem készült el időben Meghan és Harry új otthona

Frogmore House,Windsor,Anglia,brit királyi család,tó,park,ház Forrás: Flickr
Az eredeti tervek szerint a napokban kellett volna a Kensington-palotából Windsorba költöznie a hercegi párnak, de új otthonuk felújítása nem fejeződött még be. Most izgulhatnak, hogy az áprilisra várható szülés előtt összejöjjön még a költözés.

Bár úgy tűnik, ők nyugtalankodnak a legkevésbé, mivel bennfenntesek szerint maguk okozták a csúszást a sok variálással. Állítólag folyamatosan változtattak a terveken, így hiába dolgoztak megállás nélkül a mesteremberek, akármilyen volt is az időjárás. Bárhogy is történt, nézzük, mit tudunk Frogmore House-ról, Meghan hercegné és Harry herceg új otthonáról.

Hol is van?

A Frogmore House alig egy kilométerre délre fekszik a windsori kastélytól.

Mit alakítottak át rajta?

A beszámolók szerint a gyerekszobában semleges színű, nyugtató hatású illóolajokkal felturbózott vegán falfestéket használtak. A tíz hálószobás házat energiatakarékos kazán fűti majd, az ablakokat gyerekbiztos panelekkel látták el. A felújított épületben hatalmas étkezőkonyhát, fitnesztermet és jógastúdiót is kialakítottak, a hálószobák közül ötnek saját fürdőszobája lesz.

Családi fészek

Az épület 1680-ban épült II. Károly építészének tervei alapján, nevét a békákról kapta, amelyek szép számmal nyüzsögtek a mocsaras területen. A királyi család tulajdonába akkor került a ház, amikor a vidéki otthont kereső Sarolta királyné 1792-ben megvásárolta a bérleti jogot. Később Viktória királynő édesanyja húsz évig élt itt, II. Erzsébet királynő szülei pedig a mézesheteik alatt időztek a királyi házikóban. A ház berendezésére és stílusára így több királyi családtag ízlése is rányomta bélyegét.

Frogmore House,Windsor,Anglia,terem,festmény
Forrás: Royal Collection Trust
Ilyen termek sorakoznak Meghan és Harry leendő otthonában

Park emlékekkel

A házhoz tartozik egy hatalmas park is, ami mai képét szintén Sarolta királynénak köszönheti: az ő kertészei alakították ki azokat a tavakat, dombokat, tisztásokat, sétányokat és hidakat, amelyek olyan kellemes hellyé teszik ezt a kertet. Ami persze nem egy egyszerű kert, hiszen itt áll az a mauzóleum, ahol Viktória királynő és férje, Albert herceg nyugszanak. De ha ez nem lenne elég a királyi nyughelyekből, itt található többek között a windsori herceg és Wallis Simpson sírja is.

Frogmore,Windsor,Anglia,park,tó,hattyú
Forrás: Royal Collection Trust
A királynő szerint a ház és környezete ''csodálatosan megnyugtató hely''

Mit jelent a királynőnek?

II. Erzsébet tavaly azt mondta, hogy a ház különleges helyet foglal el családja szívében: a királynőt nemcsak az elődök emléke, hanem saját életének kedves pillanatai is kötik ide. 1965-ben például 39. születésnapját töltötte Frogmore-ban a családjával. 1974-ben megint itt időztek, ezúttal Károly herceg nélkül, viszont az elmaradhatatlan kutyák velük tartottak:

Hogyan kötődik ide Meghan és Harry?

Itt készültek a hivatalos eljegyzési fotóik, amelyeket tavaly karácsony előtt hoztak nyilvánosságra, a gyönyörű képeket Alexi Lubomirski fényképész készítette.

Meghan hercegné,Harry herceg,brit királyi család,Anglia,Frogmore House
Forrás: Twitter
Decemberben készült a ház lépcsőjén az ikonikus eljegyzési fotó

Látogatható a ház?

Igen, de csak bizonyos napokon. Tavasszal három olyan nap van, amikor bekukkanthatunk ide, augusztusban heti négy napon várnak csoportokat előzetes bejelentkezés alapján.

Forrás: Country Living

A Facebookon látható kép forrása: Getty Images

Ezek az íratlan szabályok alakítják Meghan hercegné életét ezekben a hetekben: