Családjában II. Erzsébet a rossz példa

meghan markle,meghan hercegné,erzsébet királynő,II. Erzsébet,brit királyi család Forrás: Instagram
A brit uralkodót egyvalami miatt mindig is érte kritika: túlságosan merev és hagyománytisztelő anya volt. Bár családtagjai tisztelik a királynőt, ez nem tartotta és tartja vissza menyeit és unoka-menyeit attól, hogy egy sor dolgot egészen másképp csináljanak a gyereknevelésben, mint ő tette.

Bár akadnak olyan dolgok, amiket kimondva-kimondatlanul elvárnak attól, aki brit királyi sarjhoz megy feleségül és aztán anyai örömök elé néz, azért az utóbbi évtizedekben elég sok változást harcoltak ki gyerekeiknek a famíliába beházasodó nők. Nyilván nincs könnyű dolguk, hiszen a protokoll a legapróbb részletekig beszabályozza az életük minden területét. Ha például a királyi család tagjai II. Erzsébet társaságában étkeznek, a mai napig be kell tartaniuk azt a szabályt, hogy ha az uralkodó befejezi az evést, akkor mindenki másnak is be kell fejezni. Talán te is emlékszel a csalódott arcokra a Viktória királynő és Abdul című filmnek abból a jelenetéből, ami egy királyi bankettet mutat be. Nem kizárt, hogy a reakciók ma is hasonlóak, a kis György hercegnek és Sarolta hercegnőnek ugyanis szintén le kell tenniük a villát, ha dédnagymamájuk jóllakott.

Szerencsére édesanyjuk, Katalin hercegné, és nagymamájuk, Diana hercegné sok minden másban sikeresen szakított azokkal a hagyományokkal, amelyeket II. Erzsébet még szigorúan betartott, és minden jel arra mutat, hogy Meghan hercegné talán még őket is felülmúlja majd.