Használd ki az év leghosszabb napjának teremtő energiáit!

Borítókép: Használd ki az év leghosszabb napjának teremtő energiáit! Forrás: Getty Images
A nyári napforduló a fény maximuma, amikor a leghosszabb a nappal és legrövidebb az éjszaka. Minden évben akkor következik be, amikor a Nap a Rák zodiákus jegy 0 fokára ér. Ez idén június 21-én következik be a délutáni órákban. Vagyis mondhatjuk, hogy ez a nap a legfényesebb az évben. Szeretünk ezeknek a „legeknek” nagy jelentőséget tulajdonítani, igaz? Pedig ez a dolog is örök, mindig is volt és mindig is lesz.

Ide kapcsolódik például a Szent Iván éjszakájának hagyománya, miszerint ha egy szerelmespár átugrik a tűzön június 23-án éjszaka, akkor együtt maradnak. A pogány világban a nyárközép ünnepén is tüzet gyújtanak, ami a megtisztulást, az újjászületést jelképezi. Gyakran égő faágakkal körbejártak a szántóföldeken a bőséges termés reményében, mintegy a tűzzel megszentelve a földeket.

A tűznek olyan szerepe is lehet, akár magunk is csinálhatunk ilyen mágikus szertartást, hogy amit nem szeretnénk már az életünkben, azt felírjuk egy papírra és tűzbe dobjuk. A tűz ahogy elpusztítja, meg is szentelheti a kéréseket. Van aki az életében kívánt dolgokat szintén leírva a tűz fölé tartja, hogy a világosság hasson rá.

A pontos időpont 16 óra 57 perc és ilyenkor mondjuk plusz/mínusz 1 óra időintervallumban mi is meghívhatjuk az életünkbe a tűz felemelő, megtisztító erejét, akár egy gyertya meggyújtásával is. Ezzel befogadóvá válunk a tudatosságra, a szeretetre, hiszen ezek jelképe is a tűz. Aki meditál, annak szintén érdemes ilyen jellegű meditációt csinálni, de akár az is elegendő, ha egy pár percig a gyertyafényt nézve átérezzük, behúzzuk a tűz melegségét, a tudás, a szellem erejét. Máris sokat tettünk magunkért, az életünk alakulásáért.

Érdemes azon elgondolkodni, amikor a Nap az ég legtetején van június 21-én, hogy a leghosszabb nap után azonnal elkezdődik a nappalok rövidülése. Vagyis minden csak egy pillanat, minden örök mozgásban van és semmi nem maradandó a fizikai világban. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy mennyire múlandó minden és hogy ennek ellenére mennyit halogatunk, kivárunk, ragaszkodunk a „majd ha…” kezdetű mondatokhoz.

Kíváncsi vagy, számodra mit hoz a nyári napforduló? Kattints és olvasd el!

Ha ezt az időminőséget nézzük asztrológiai szempontból egy egész 3 hónapos periódust is tudunk tekinteni. Közel volt most az újhold, így több szempontból is kezdet van most.

A Rák jegyű nap a 8. életházba kerül a Merkúrral együtt, de nem együttállva. Elmondani, ami bennünk van, a múltban megélt dolgokat, megbeszélni, odafordulni és tenni is azért, ha valamin változtatni szeretnénk. Mivel a képlet aszcendense a Skorpió, így a 8. házzal teljesen analógiában van: menj le a belső mélységeidbe, hozd fel, mondd ki, fejezd ki magad és cselekedj is. A kommunikáció nagyon fontos, megérteni a dolgokat, az érem mindkét oldalát figyelembe venni.

Tedd rendbe magad és tégy rendet magad körül, most ez a megoldás képes működni. Az önkifejezés fontos szerepet kap, ez a képlet több pontján is megmutatkozik.

A Rák nappal a család, az anya, anyaság és a múlt is hangsúlyos, itt lehetnek megvilágosodásaink, megértéseink, amit persze a Szaturnusz is támogat a IV. életházban. Most tudunk ezeken az életterületeken megmérettetni, kilépni a komfortzónánkból, most érhetnek be esetleges múltbéli döntéseink, akár lezárás vagy szintemelkedés formájában, de mindenképpen a jövőnk megtisztulása érdekében. Mindenképp egy új kört tudunk nyitni, ha a múltat tisztázzuk, a tapasztalatainkat leszűrjük, az érzéseinket rendezzük.

A Vénusz és a Mars már hamarosan együtt áll, a női és férfi energia együtt hat, teremtő erővel bír, főleg az Oroszlán jegyében a kreativitásunk és az önkifejezésünk tud érvényesülni. Mindehhez tudatosság is társulhat, ha képesek vagyunk a belső hangokra figyelni. Majd megbeszélni, megérteni, megértetni. Amikor pedig a Hold 22-én szintén odaér hozzájuk, a lelki kapcsolódások lehetnek könnyedebbek, ha nem a másikon akarunk uralkodni és játszmázunk, hanem saját erőnkbe beleállva, magabiztosan, önszeretetből fordulunk mások felé.

Figyeljünk ismét a tükrökre, első sorban a párkapcsolatra, lehet most meglepő módon kapunk visszajelzést arról, amivel még dolgunk van saját magunkban. Ne hessegessük el magunktól ezeket a furcsa dolgokat, inkább írjuk le a naplónkba és gondolkodjunk el rajta, hogy mit jelent számunkra. Fejlődni csak így lehetséges, a kiteljesedéshez csak az önmunkán keresztül vezet az út.

Csodás nyarat kívánok mindenkinek, pihenést, kikapcsolódást és önmegvalósítást kívánva!

Az önismereti út egy életen át tartó folyamat. Ezek a kérdések pedig többször is felvetődhetnek menet közben: Vajon miért születtem erre a világra? Jó helyen vagyok? Merre tovább? Mit kellene most tennem?

Az asztrológiai elemzés és az ön- és sorsismereti coaching abban segít, hogy kihozhasd magadból azt a legjobb embert, aki a szíve szerint képes élni elégedetten és boldogan. Nem tanácsadás, hanem egy személyes fejlődést támogató folyamat, hogy önbizalommal telve élj; ne függj senkitől a továbbiakban.

Abban támogatlak, hogy tisztában legyél azzal, hogy ki vagy, mit akarsz elérni az életben és ezt hogyan kezdd el megvalósítani.

Kérdésed van? Az alábbi elérhetőségeimen elérhetsz:

Email címem: [email protected]

Weboldalam: www.melingo.hu

Ismerd meg, hogy a kínai horoszkóp szerint mi jellemző rád!