Még nem szeretnél bekuckózni? Izgalmas programok színes őszi napokra

Borítókép: Még nem szeretnél bekuckózni? Izgalmas programok színes őszi napokra Forrás: pexels/Sebastian Ervi
Ugyan vége van a nyárnak, de búsulni abszolút nem érdemes. Most megmutatjuk, hova menj idén ősszel kikapcsolódni!

Például a világ legjobb kerthelyiségébe, az óbudai Kobuci Kertbe egy jubileumi koncertre. Vagy a Müpába fúziós zenét hallgatni. Vagy az Átriumba a Holt Költők Társasága bemutatójára. De nem is soroljuk tovább: kattints galériánkra, hogy válogathass fesztiválok, koncertek, kiállítások, filmek és színdarabok szuper ajánlatai között!

Elsőként például a Szemrevaló Filmfesztivált ajánljuk, amit először Budapesten rendeznek meg október 10 és 15 között, majd Debrecenben, Szegeden, Pécsett és Veszprémben is vetítik majd a fesztivál legjobb filmjeit. A 11 alkotást bemutató esemény nyitófilmje az idei Berlinalén Ezüst Medve díjat és a zsűri nagydíját nyert Tűzvörös égbolt lesz, de jön többek között a Sisi és én és a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon két díjat is elnyert A tanári szoba, ami Németország idei Oscar nevezettje.

Október 2-án mutatják be A róka című filmet, aminek főszereplője a nyolcéves Franz, aki egy elszegényedett tanyasi család nyolcadik gyermeke. Családja nem tudja eltartani, ezért a fiút örökbe adják. A felnőttkorba lépve elhagyja gyámját, mert a katonai pálya jelenti számára az egyetlen munkalehetőséget. A harmincas évek végén, a második világháború alatt Franz motoros hírvívőként szolgál a francia fronton. Társai különcként kezelik, de egy erdei séta során talál egy elárvult rókakölyköt, aki ezt követően hűséges barátként utazik vele motorja oldalkocsijában, s akit élete árán is kész megvédeni. Amikor 1941-ben Franzot az orosz frontra küldik, döntést kell hoznia mindkettejük sorsáról.

Nemrég jött a szomorú hír, hogy utolsó évadát kezdi meg az Átrium. Támogassuk a színházat egy színdarab megtekintésével! Ez lehet például az október 14-én érkező Holt Költők Társasága, egy mozgóképes óda színházi feldolgozása a tanári szakmáról és a carpe diemről, ami a felejthetetlen Robin Williams főszereplésével máig milliók könnyzacskóit támadja meg.

Létezhet még, hogy „Ó Kapitány, kapitányom"? A téma különösen aktuális Magyarországon, teátrumos átiratát pedig Vidovszky György rendezésében hamarosan meg is tekinthetjük. Mr. Keating szerepében Bányai Kelemen Barna látható!


További ajánlatainkért kattints a galériára!

Hiszen zene, színház, film és kiállítás nélkül mit érünk mi...