Ha így pakolsz be a bőröndbe, még az ötödik pár szandál is be fog férni

Borítókép: Ha így pakolsz be a bőröndbe, még az ötödik pár szandál is be fog férni Forrás: Pixabay.com/ Stux
Egy utazásnak van édes és keserű része. Az édes; maga az utazás. A keserű az azt megelőző pakolás.

Legyen szó egy három napos hosszúhétvégéről vagy egy 12 napos nagy nyaralásról, a pakolás így is-úgy is macera. Mármint a nőknek. Jó, nem általánosítok: ismerősi köreimben, leginkább a nőknek jelent nagyobb mutatványt a bőröndbe való bepakolás. Viszont egész közeli forrásból tudom, hogy a férfiak nem csinálnak nagy ügyet ebből a kötelező körből: 3 sort, 1 hosszúnadrág, 4 póló, 1 pulcsi, 1 flip flop, 1 zártcipő (mindegy melyik, minden megy mindenhez) esőkabát, alsógatyák, zoknik aztán szevasz.

Mondjak valamit? Tényleg elégnek szokott bizonyulni 4 napra, ennyi cucc egy férfi számára (és valóban minden passzol mindenhez)! De ahogy írtam is, ez a férfiakra vonatkozik. A nők szeretnek biztosra menni. Mi van akkor ugye, ha végig hőség lesz a nyaralás alatt. Mi van akkor ugye, ha végig esni fog az eső. Ne és persze mi van akkor, ha a horvát kempingbe pont ellátogat az angol királynő, és nincs egy rongyunk se, amit felvehetnénk! Na tessék, pont az ilyen ’mi van ha’ helyzetekre készül elő sok nő, amikor a bőrönd felett arról dilemmázik, hogy az arany lapos szandált vagy a bronzot vigye-e el... vagy mindkettőt?!

Mivel én is teljes lelki kiborulásban vagyok a bőrönd pakolástól –nem beszélve arról, hogy még a gyógyszeres túlélő csomagot, a kajás, tisztálkodós egységet is én pakolom össze- nekiálltam videót keresni, ami segíthet abban, hogy a pakolás ne legyen egy gyomorgörcsös élmény.

És ekkor találtam rá a KonMari módszerre!

A módszer egy 36 éves japán nő nevéhez fűződik, név szerint Marie Kondo-hoz. Az idén háromgyerekes anyává lett nő, mindig is szerette a rendet maga körül. Az iskolában a könyvespolcot rendezgette állandóan, saját elmondása szerint szinte már megszállottként. Egyszer aztán bevillant a felismerés, hogy a rendrakás közben nem a kidobandókat kell keresni, hanem azokat, amiket nagyon szeretünk és meg akarunk tartani. Mielőtt megalapította volta a szervező-tanácsadó cégét, egy sinto szentélyben 5 évig teljesített szolgálatot, egyetemre járt és megírta első könyvét a rendrakásról.

A módszer elsősorban a környezetünk rendben tartására fókuszál, de Marie bizony gondol azon elveszett lelkekre is, akik a bőrönd pakolásban megcsömörlöttek.

Íme, egy videó, amiből megtanulhatjuk a helytakarékos, praktikus poggyász csomagolást, a KonMari módszer nyomán:

Videó forrása: YouTube- Aparthmen Therapy

...és ha ez még nem volt elég, akkor...

Galériánkban, Marie Kondo letisztult világában merülhetsz el: