Tippek otthoni testmozgásra karantén ideje alatt

trambulin,ugrókötél,hullahopp,szobabicikli,tánc Forrás: capetansport.hu
Most, hogy annyian kényszerülünk otthon maradni, új alternatívákat kell keresnünk például a rendszeres testmozgásra is. Ha nem szeretünk futni és a tévé előtti aerobik se a nekünk való műfaj, ki kell találnunk egy másfajta edzést, sportot vagy valamilyen szabadidős tevékenységet, amivel legalább heti párszor átmozgathatjuk magunkat. Mivel a sportolás lényege többek között az is, hogy közben jól érezzük magunkat, ezért az sem elhanyagolandó szempont, hogy az általunk választott mozgásforma örömet okozzon. Adunk néhány tippet, amivel elviselhetőbbé tehető a karantén időszaka gyereknek, felnőttnek egyaránt.

Trambulin

A nagy méretű trambulin vásárlás manapság már nem csak az akrobaták és játszóházak kiváltsága. Otthoni használatra bármikor beszerezhetünk egy mókás trambulint. Annak függvényében, hogy mekkora hely áll a rendelkezésünkre, vásárolhatunk kisebbet vagy nagyobbat is, van kifejezetten gyerekeknek készült verzió, de ha a család felnőtt tagjai se mondanak nemet egy kis ugrálásra, vannak olyan trambulinok is, amit mindenki biztonsággal tud használni. Az ugrálás pedig minden időben örömet okoz, ráadásul úgy mozgat át, hogy közben jól is szórakozunk. Kertes házban élő gyerekes családok esetében pedig szinte kötelező otthoni kellék, mert egy trambulinon nagyon jól ki tudják tombolni magukat a kicsik.

Ugrókötelezés

Nemcsak egy játék gyerkőcöknek, hanem felnőtteknek egy olyan sporteszköz, amivel nagyon jó kondit lehet fenntartani. Az ugrókötelezés legalább annyira megdolgoztatja az izmokat, mint például a futás vagy az úszás. Ha rendszeresen ugrókötelezünk, szépen lassan megerősödnek lábaink izmai, főleg a bokák, vádlik környékén. Ez nem csak a kislányok és a boxolók sportja, hanem bárkié lehet, ha a fogyás mellett az állóképességünkön is javítanánk, plusz formásabb lábakat szeretnénk. Ugrókötelezéssel percenként akár 12-13 kalóriát égethetünk el, és óriási előnye, hogy bárhol tudjuk csinálni, és egy ugrókötélen kívül másra nincs is szükségünk hozzá.

Hullahopp karika

Azoknak, akik megszabadulnának a csípőjükön, hasukon, derekukon levő zsírpárnáktól, biztos hallottak már a hullahoppozás jótékony hatásáról. Nemcsak fogyaszt és karcsúsít, de a helyes testtartást is javítja, ami az egyébként home office-ban dolgozóknak igazi megváltás, főleg ha napi 6-8 órát töltenek a számítógép előtt görnyedve. A hullahopp karikára elég napi tíz percet szánni, mert annyira intenzíven dolgozza meg a derék kerületét, hogy nincs szükség órákig tartó izzadásra. A hangsúly, mint minden másnál, itt is a rendszerességen van, így jó naponta rászánnunk 10-15 percet.

Szobabicikli

A szobakerékpározás minden ember számára ideális testmozgás lehet, életkortól és kondíciótól függetlenül. Sőt, akár ízületi sérülések után is kifejezetten hatékonyan alkalmazható. A szobakerékpár használata kellemes és biztonságos módja az általános fittség növelésének, valamint a lábizomzat fejlesztésének. Ideális az edzések előtti bemelegítés elvégzésére is vagy csak úgy, ha már nagyon elegünk van az otthon ülésből. Messzire nem jutunk vele, de a közérzetünkre biztosan jó hatással lesz.

Tánc

Akármilyen furcsán is hangzik, a tánc igen előkelő helyen van a legjobb mozgásformák listáján. Jót tesz a szívnek és a vérkeringésnek, ráadásul igen szórakoztató is, amitől a kedvünk is jobb lesz. Ebben az időben pedig ez igazán áldásos, úgyhogy tekerjünk a kedvenc zenecsatornánkra vagy tegyünk egy táncos playlistet és indulhat az otthoni buli kifulladásig.