5 élelmiszer, amitől okosabb leszel

Borítókép: 5 élelmiszer, amitől okosabb leszel
Javítsd a koncentrációs képességedet és élesítsd az agyad az alábbi étkek segítségével!

Hiszed vagy sem, a fejednek sem mindegy, milyen üzemenyagon fut a tested. Javítani szeretnél a memóriádon, jobb vizsgaeredményekre vágysz vagy eszerűen csak a hangulatodat szeretnéd feldobni valamivel? Edd magad okosabbra, mi mutatjuk hogyan!

1. Cékla
A cékla tele van B-vitaminnal, ami az idegek működéséhez és a jó memóriához nélkülözhetetlen. A friss cékla ráadásul természetes antidepresszánsként a hangulatoddal is csodákat művelhet. Fogyaszd nyersen, lereszelve salátába, vagy párolva köretként!

2. Tökmag
Délutáni nasinak kiváló, hiszen ez az aprócska mag bővelkedik egy triptofán nevű esszenciális aminosavban. A triptofánnak fontos szerepe van a melatonin és a szerotonin termelésében, serkenti a gondolkodást, gondoskodik a jó közérzetről és a nyugodt alvásról.

3. Kelbimbó
A benne rejlő antioxidánsok megkötik a rákkeltő szabadgyököket és serkentik az immunrendszer működését. Íly módon a kelbimbó segít megőrizni az idegsejtek épségét, egészségét. Keressük a bio változatot!

4. Disznózsír
Nem, ez nem elírás. A disznózsír - mértékkel fogyasztva - valóban jótékony hatással van a szervezetedre. A benne levő telítetlen zsírsavak csodákat művelhetnek a hangulatoddal és csökkenthetik a depresszió esélyét. Mivel gazdag D-vitamin forrás, segítségével akár a demencia is kivédhető vagy késleltethető.


5. Málna
A málna antocián tartalma miatt védi a memóráért felelős idegsejteket. Ha hajlamos vagy a feledékenységre, egyél belőle minden nap egy pohárkával!


Szöveg: Ribánszky Ágota, fotó: Ribánszky Katalin, Jágfai Eszter, Éva magazin