Hogyan testtekercselj otthon? Narancsbőrgyilkos tipp a strandszezonra

Borítókép: Hogyan testtekercselj otthon? Narancsbőrgyilkos tipp a strandszezonra Forrás: Getty Images
Rugalmasabbá és feszesebbé teszi a bőrt, enyhíti a narancsbőr tüneteit, javítja a bőr alatti szövetek vérkeringését, ezáltal pedig magasabb fokozatra kapcsolja a méregtelenítést. Szuperül hangzik, ugye? Néhány hozzávaló beszerzésével – ha nem is professzionális módon – a testtekercselést otthon is kipróbálhatod. Kovács Enikő gyűjtése

A cikk az ÉVA magazin egy korábbi lapszámában jelent meg először.

Tudtad, hogy a korábbi kiadványainkat meg tudod vásárolni? Kattints ide!

Szükséged lesz speciális fóliára, ami nem azonos a háztartási változattal. Az internetről rendelhető testtekercselő fólia vastagabb fajta és nem újrahasznosított – így minimális az allergiás reakció esélye. Engedi levegőzni a bőrt, miközben jól tapad rá és hőt képez, vagyis bepréseli a hatóanyagokat a bőrbe. Olyat válassz, ami környezetbarát minősítéssel rendelkezik.

A másik hozzávaló a zsírégető, izzasztó hatású krém vagy olaj. Vehetsz kifejezetten zsírégető masszázshoz vagy testtekercseléshez gyártott terméket, de te magad is kísérletezgethetsz a különféle olajokkal. Kipróbálhatod például a fahéjolajat, amelyből néhány cseppet kell kevés testápolóba csepegtetni. Kezelés előtt zuhanyozz le és radírozd át a bőröd. Ha szárazra törölted magad, jöhet is a krémezés. Kend be a problémás területeket – comb, fenék, csípő, derék, has –, majd tekerd magadra a fóliát. Kezdd az egyik combon, a térdnél, és vidd felfelé a fenék felé.

Tekerd körbe a hasadon, majd vezesd lefelé a fóliát, és a tekercselést a másik térdnél fejezd be. Figyelj rá, hogy a tekercselés se túl laza, se túl szoros ne legyen, s a rétegek egymással némileg fedésben legyenek.

Fontos! Érzékeny, sérült bőrön, vagy közvetlenül gyantázás, epilálás után ne használj zsírégető krémeket, de a menstruáció legerősebb napjain, illetve terhesség és szoptatás alatt se kísérletezz velük.

Ha kész vagy, a következő órát töltheted passzívan vagy akár aktívan is. Első esetben egyszerűen csak feküdj le és takarózz be. Ám ha nagyon elszánt vagy, mozoghatsz is egy kicsit tekercselve. Letudhatsz pár kilométert a szobabiciklin vagy a futópadon (gyalogolva), de nekiállhatsz mondjuk porszívózni is. A bőrödnek azzal teszed a legjobbat, ha a tekercselést kúraszerűen végzed, például egy hónapon keresztül hetente kétszer-háromszor. Fontos, hogy közben sok vizet kell innod, mert így tudnak távozni a szervezetből a méreganyagok.

GALÉRIÁNKBÓL PEDIG TESTBESZÉD-TRÜKKÖKET ISMERHETSZ MEG!