Óvd gyermeked bőrét, hogy biztonságban élvezhesse a napsütést!

Borítókép: Óvd gyermeked bőrét, hogy biztonságban élvezhesse a napsütést! Forrás: Bioderma
A gyermekek bőre nem rendelkezik a felnőttekhez hasonló védekezőképességgel, ezért fontos, hogy az életkoruknak megfelelő, speciális termékekkel ápoljuk és védjük őket, különösen a rendkívül veszélyes és káros UV-sugarakkal szemben. A nyári időszakban szinte elkerülhetetlen a napsugárzásnak való kitettség, ezekre az esetekre a legkisebbek számára a Bioderma Photoderm Pediatrics termékcsaládot javasoljuk.

Mik is azok az UV-sugarak?

Az UV-sugarak felelősek lehetnek látható és láthatatlan hatásokért, mint például bőrünk öregedése vagy a leégés, de hosszabb távon sokkal súlyosabb egészségkárosodással is számolnunk kell, ha nem gondoskodunk megfelelően a bőrünk teljes körű védelméről.
Mivel a gyermekek bőre még nem tud megfelelően védekezni, ezért a fényvédők, naptejek használata nélkül immunrendszerük is veszélybe kerülhet, illetve tartós károsodást is szenvedhetnek a bőrük fejlődésében, ami a későbbiekben nem, vagy csak nagyon nehezen korrigálható.

Forrás: Bioderma

Mire figyeljünk, amikor fényvédőt választunk gyermekünk számára?

Számtalan fényvédővel és naptejjel találkozhatunk már az üzletek és patikák polcain, de mégis mi alapján válasszunk? Az egyik legfontosabb szempont, hogy a termék a gyermek életkorának megfelelő legyen, hiszen ezáltal biztosítani tudja a legátfogóbb védelmet a napsugárzás káros hatásaival szemben.

Fényvédő termékeket már egészen újszülött kortól találhatunk, viszont elsődleges ajánlásunk, hogy 6 hónapos korig fokozottan kerüljük gyermekünkkel a közvetlen napsugárzást.

Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor ennek nem tudunk maximálisan eleget tenni, séta vagy autós utazás alkalmával, ekkor szükséges a megfelelő fényvédelem kiválasztása, például a Bioderma Photoderm PEDIATRICS Mineral SPF50+, amit kifejezetten az újszülöttek érzékeny bőrére fejlesztettek ki, amellett, hogy széles spektrumú védelmet garantál, ápolja a bőrt és ellenáll a nyálnak és az izzadságnak.

Forrás: Bioderma
Bioderma Photoderm PEDIATRICS Mineral SPF50+
Kattints a képre és tudj meg többet!

12 hónapos korig fizikai (ásványi) fényvédő használatát javasoljuk. Ezután áttérhetünk olyan kémiai fényvédők használatára, amik biztonságosak számukra és egyéb, akár hidratáló hatással is rendelkeznek. Ebben a korban a Bioderma PEDIATRICS Spray és Lait SPF50+ termékeket javasoljuk.

Forrás: Bioderma /// Bioderma PEDIATRICS Spray
Forrás: Bioderma /// Bioderma PEDIATRICS Lait SPF50+

A Bioderma PEDIATRICS fényvédőket gyermekorvosok és bőrgyógyászok közreműködésével formulázták, egy speciális, úgynevezett SUN BARRIER technológiát tartalmaznak, aminek segítségével a magas védelem mellett hidratáló és bőrvédő hatással is rendelkeznek, nedves bőrön is alkalmazhatóak, hogy a gyermekek önfeledten és biztonságban élvezhessék a mindennapokat!

Forrás: Bioderma