Mellkisebbítésen átesett nők meséltek olyan részleteket a műtétről, melyekről ritkán esik szó

Borítókép: Mellkisebbítésen átesett nők meséltek olyan részleteket a műtétről, melyekről ritkán esik szó Forrás: GettyImages
Sokan azt gondolják, áldás, ha valakinek hatalmas mellei vannak, de a valóság sokszor egészen más. A Joy.hu cikke.

Nagy mellekkel rendelkezni olyan, mintha két nagy sziklát cipelnél magaddal a mellkasod elejére szíjazva... egész életedben. A hatalmas súly egész testedre gyakorolt hatása nagyon sok problémát okozhat. És annak ellenére, hogy mindezt tudjuk, a mellkisebbítő műtétekről még mindig keveset beszélünk és gyakran tabusítjuk is a témát.

Éppen ezért a BuzzFeed felkért néhány nőt, hogy meséljenek a mellkisebbítéssel kapcsolatos tapasztalataikról, és arról, hogy mi az, amit szerettek volna tudni a beavatkozás előtt, de senki sem mondott el nekik.

Íme a válaszaik:

"Találd meg a megfelelő sebészt. Az első sebész, akinél jártam, rendkívül testszégyenítő és gonosz volt. Egyszerűen szörnyen éreztem magam, és azt mondta, hogy soha nem fog megoperálni, ha nem vagyok egy bizonyos BMI alatt. A következő doktornő, akivel találkoztam, teljesen ellentétes véleményt mondott. Azt mondta: "Igen, biztonságosabb és ideálisabb lenne, ha fogynál egy kicsit, de ha nem, akkor is meg foglak operálni, mert szükséged van erre a műtétre."

Egy másik, névtelenül nyilatkozó nő a műtét utáni fontos tudnivalókat emelte ki:

"A műtét után egy ideig nem fésülheted majd meg a hajad, ezért ha hosszú hajad van, azt javaslom, hogy a műtét után azonnal fonasd be valakivel, mert ha csak lófarokba rakod, akkor összegubancolódik. Éjszakára sokáig melltartót kell majd viselned, mert anélkül nem lesz kényelmes az alvás. Ügyelj arra, hogy ne kapocs nélküli melltartót vegyél. Emellett pedig az első hetekben még az is fájni fog, amikor kocsival áthajtasz egy bukkanón.

Katt a galériára és olvasd el az összes beszámolót, amit mellkisebbítésen átesett nők írtak: