Igen, te is lehetsz koránkelő! 6 tipp

Borítókép: Igen, te is lehetsz koránkelő! 6 tipp
Képtelen vagy reggel 7 előtt felkelni? Sőt, igazából 9 előtt? Próbáld ki tippjeinket, amelyekkel könnyebben fog menni az ébredés.

Tudjuk, vannak a pacsirták meg baglyok, és te bizonyára a második csoportba tartozol. Biztos, hogy így van? Alkati kérdés lenne, hogy valaki már este 9-kor húzza a lóbőrt, mások meg délben még mindig zombik?

Soha ne mondd, hogy soha– ez a bölcsesség a koránkelésre is igaz. Nem, egyszerűen nem hisszük el, hogy te képtelen vagy rá! És igen, a férjedet, lakotársadat, anyukádat is megnevelheted! Nézzük, mik a legbiztosabb módszerek arra, hogy átállítsuk az agyunkat és minden reggel frissebben és könnyebben ébredjünk:

1. Ne húzd be a sötétítőfüggönyöket!

Hagyd, hogy felébresszen a felkelő, betűző nap. A nappali fény természetes ébresztőóra, az állatok is napkeltekor kelnek, napnyugtakor fekszenek. Na jó, úgy nagyjából. Persze neked nem kell télen délután 5-kor nyugovóra térned azért! :)

Te hogyan kelsz fel reggel? Olvasóink tippjei... Katt!

2. Minden reggel sportolj 20 percet!

Futás, jóga, kerékpározás– a lényeg, hogy felfrissüljön az agyad, az izomzatod, az ízületeid... A tapasztalatok szerint a testünk már a harmadik reggel után megszokja a kényeztetést és a negyedik nap máris sokkal könnyebb ráállni a reggeli rutinra. Egy hét után valósággal felpattan majd a szemed reggelenként! És elég korán ahhoz, hogy legyen időd mindenre!

3. Reggelizz sok fehérjét!

Joghurt, sajt, tojás– ezek a legjobb üzemanyagok a szervezetednek reggelire. A szénhidrátdús reggelik érdekes módon kevésbé tartanak frissen. Próbáld ki számtalan tojásos receptünk egyikét!

Szerkesztőtársunk különvéleménye a„hogyan szoktasd magad a koránkelésre" kérdésben: Szülj gyereket! :D

4. Iktasd ki a szundi gombot!

A szundigomb kényelmes, de nem túl praktikus találmány; segítségével akár órákig sem szabadulunk a paplan alól. Tölts le inkább olyan alkalmazást az okostelefonodra, amellyel valami feladatot kell megoldanod (mondjuk egy egyszerű matekfeladványt). Amint megoldottad, fel is ébredtél.

5. Feküdj le időben– vagy mégse?

Próbáltad már rászoktatni magad arra, hogy 10-kor, 11-kor ágyba kerülj? Vagy csak forgolódtál és nem tudtál elaludni? Elképzelhető, hogy itt van a kutya elásva: nem tudsz elég korán elaludni. Nem baj. Ha nem sikerül 8 órát aludnod, aludj 5-öt. Nem azt akarjuk javasolni, hogy legyél kialvatlan, de ha egy-két éjszaka kevesebbet alszol, a harmadik nap korábban bezuhansz az ágyba. Vagy nem? Próbáld ki.

6. Szokj le a délutáni szunyókálásról!

A marhapörkölt után az ember még felhajt egy kávét, majd rögtön elnyomja a buzgóság– ismerős? Következésképp az esti lefekvés is ráér valamikor éjjel 2 környékén. Ha koránkelővé akarsz válni, ki kell szállnod ebből a rossz körből. Egy szóval se mondtuk, hogy könnyű; a kulcs itt is a mindennapos odafigyelés. Könnyű ebéd, kávé helyett lehetőleg zöld tea, néhány tornagyakorlat és folytatódhat a nap.

Forrás: mltblog.com. Fotók:Pinterest