Így találd meg a számodra tökéletes melltartót!

Borítókép: Így találd meg a számodra tökéletes melltartót! Forrás: Astratex
Merevítő nélküli, push-up, balconette? Vajon neked melyik melltartó típus lenne a legideálisabb viselet, ami nem csak kényelmes, de a legszebb formát is adja a melleidnek? Mutatjuk, mi segít a tökéletes melltartó kiválasztásában!

Push-up, merevítős vagy szivacs nélküli? Így válogass a sok típus között!

Bármilyen is legyen a mellméreted és a mellformád, kicsi vagy nagy, telt alma vagy inkább hetyke kis dombocska, hidd el, számodra is létezik ideális melltartó, csak meg kell találnod! Ebben segítünk neked.

Ha kis melleid vannak

Push-Up melltartó

Ha nagyobb, látványosabb, teltebb hatású melleket szeretnél, egyértelműen a Push-Up melltartó az ideális választás számodra. A Push-Up melltartóknak is több fajtája létezik: vannak olyanok, melyeknek kosarába kivehető betéteket illesztettek, mások habszivacsos merevítéssel vagy szilikon betétekkel érik el a kívánt hatást. A végeredmény mindegyik típus esetén ugyanaz: megemelik, telt és feszes formát biztosítanak a kebleknek. A legkisebb mellből is képesek optikailag nagyobb, teltebb és látványosabb dekoltázst varázsolni.

Ha átlagos méretű, nem nagy, de telt melleid vannak

Merevítők nélküli melltartó

A merevítők nélküli melltartók nem növelik meg optikailag a mellméretet, mégis sok nő kedvencei, mert a kosarakban nincsenek bevarrott merevítők, ezáltal rendkívül komfortos a viseletük, miközben a mérsékelt támasztás mégis biztosított. Ez a melltartó típus a nagy favorit otthoni viseletre vagy akár alváshoz. is.

Szivacs nélküli melltartó

Igazából a szivacs nélküli melltartók a leguniverzálisabbak, mert rengeteg típusuk létezik a pamuttól a mikroszálas anyagún át a csipkésig, ám mindegyikben közös, hogy puhák és könnyen igazodnak a mell formájához. A merevítők nélküli típusuk leginkább fiatal lányok, terhes és szoptató nők körében kedvelt, a merevítős verzió a nagyobb mellű hölgyek favoritja, mert megfelelő támaszt biztosít, miközben a mell természetes formáját is megtartja.

Forrás: Astratex
A szivacs nélküli fekete csipke melltartó örök klasszikus.

Ha nagy, telt melleid vannak

Akinek nagyobb, teltebb mellei vannak, a legfontosabb szempontnak azt szokta megjelölni, hogy a melltartó megfelelően tartson, támaszt nyújtson, így a választásnál ez lehet az elsődleges szempont. Nézzük csak, melyik melltartó típusok tudják mindezt!

Részben szivacsos melltartó

A részben szivacsos melltartó fazon az alsó megerősítésnek köszönhetően kiválóan megtartja a mellet és szép formát is ad neki, felső részen mégsem tesz hozzá a volumenhez.

Szivacsos melltartó

Akinek nagyobb mellei vannak, gyakran panaszkodik arra, hogy nem talál olyan melltartót, ami kellően tart, nem buggyannak ki belőle a keblei és akár egy egyszerű blúz alá is felvehető. A szivacsos, a teljes mellett elfedő melltartó pont ezt tudja: maximális támasztást és kényelmet biztosít, miközben nagyon szép és feszes formájú melleket eredményez (így ha este lekerül a blúz, akkor sem lesz miért szégyenkezni).

Ha kevésbé feszesek a melleid

Balconette (Bardot) melltartó

A franciásan sikkes Balconette melltartó gyönyörű dekoltázst varázsol, köszönhetően a speciálisan - az átlagosnál alacsonyabban - szabott kosaraknak és az oldalsó merevítőknek. Azért is sokak kedvence ez a típus, mert a vállpántok levétele után is gyönyörű formát és stabil támasztást biztosít. Mivel ez a melltartó fazon alulról felfelé támasztja meg a melleket (gyakran párnák segítségével), így főként a mellek felső vonalát hangsúlyozza ki, ezáltal gyönyörűen telt dekoltázst varázsol azoknak is, akiknek kevésbé feszes a melle vagy esetleg kisebb a volumene.

Forrás: Astratex
A szivacsos-csipkés melltartók finomak, nőiesek, egyben nagyon kényelmesek is.

Így válaszd ki a megfelelő méretet!

Ha kiválasztottad a sok típus közül a neked legideálisabb fazont, ami kényelmes, stílusában is igazodik hozzád, ugyanakkor tetszik is magadon, akkor nem kisebb feladat vár rád, mint a helyes méret megtalálása! Sajnos nagyon sok nő nincs tisztában a saját melltartó méretével, a rosszul megválasztott melltartó pedig nagyon kényelmetlen: szűk, bevág, dörzsölődik vagy éppen eláll.

De akkor mégis hogyan tudod megállapítani, hogy a korábban megvásárolt melltartó valóban megfelelő méretű? Mutatjuk, mire figyelj!

1, Alsó pánt

Kevesen tudják, hogy nem a vállpántok, hanem az alsó pánt tartja a keblek súlyát (egészen 80%-át), éppen ezért annak a mérete a meghatározó a melltartó választásnál. Honnan tudod, hogy melyik a te méreted? Onnan, hogy a helyesen megválasztott alsó pánt hozzásimul a testedhez, ugyanakkor elegendően bő ahhoz, hogy ne szorítson, ne vágjon be sehol. Ha a melltartód hátulja mindig feljebb csúszik, mint az eleje, az arra utal, hogy a kerület mérete túl nagy. És az is egy jel, hogy nem a megfelelő méretet választottad, ha felemelve a karodat, a melltartód felcsúszik és nem marad a helyén. Amikor új melltartót próbálsz, a kerület helyes méretét úgy állapíthatod meg, hogy a melltartót bekapcsolod a legbővebb pozícióra.

2, Vállpántok

A vállpántok alapján is könnyen felismerhető a nem megfelelően kiválasztott melltartó. Ha pár óra viselés után azt érzed, hogy a vállpántok teljesen bevágódtak a bőrödbe vagy folyamatosan lecsúsznak, akkor bizony a vállpánttal van a gond! Szerencsére a melltartók többségénél a vállpántok hossza szabályozható, így szükség szerint lerövidítheted vagy akár meg is hosszabbíthatod.

Tudtad? Ha melltartóviselés közben azt érzed, hogy fáj a nyakad, a vállad,az sok esetben annak a jele, hogy rosszul választottál melltartót, mert túl nagy a kerülete, ezért az összes súly a vállpántokra és nem az alsó pántra helyezkedik.

Forrás: Astratex
Egy jól megválasztott melltartó gyönyörűen formázza, tartja a mellet, miközben viselete szinte észrevétlen.

3, Kosarak

A nők általában a két típushiba egyikébe "futnak" bele, amikor kosárméretet választanak: az egyik, amikor túl kicsi a kosár, ezáltal "túlfolyik" a mell és egy természetellenes kidudorodás alakul ki. A másik pedig, amikor a kosár túl nagy, ezért a szélei elállnak a mellektől és mozgás közben a melltartó gyűrődik. A helyes választást az igazolja, ha a melltartó együtt mozog veled: a kosár alkalmazkodik a melledhez és természetes módon követi annak vonalát, sehol nem vágódik be, és nem is áll el.

Ám nem csak a kosár mérete, hanem a formája is lényeges. Mert még a helyesen megválasztott méretnél is előfordulhat, hogy a kosarak nem állnak jól. Ilyenkor az a megoldás, hogy más szabású melltartót kell választani.

4, Merevítők

A merevítők feladata a keblek alátámasztása. Hogyan kell ezeknek állniuk, hogy betöltsék a funkciójukat? Szorosan, hogy a mellet körbefogják és tartsák. Ehhez azt kell megnézned, hogy a merevítő vége a hónaljad közepe felé irányul-e. Ha igen, akkor bingó, ha nem, akkor viszont tovább kell keresned. A másik, amire figyelned kell, hogy elöl a melltartó alsó pántja (ahol a merevítők csatlakoznak) szorosan simuljon a testedhez. Az sem jó, ha szorít és az sem, ha eláll.

Ne érd be kevesebbel, csakis a tökéleteset válaszd! A számodra megfelelő típusú és méretű melltartót szinte érezni sem fogod, úgy simul a testedre, miközben a melleidből a legszebb formát hozza ki!