Nővel erőszakoskodó férfit fogott el a hős rendőrkutya Pomázon

Borítókép: Nővel erőszakoskodó férfit fogott el a hős rendőrkutya Pomázon Forrás: Police.hu
Egy szolgálati kutya, Dakota segítségével fogták el azt a 28 éves férfit, aki a gyanú szerint egy nővel erőszakoskodott, majd menekülni próbált. Dakota, a hős kutya, közel 2 kilométerre a bűntény helyszínétől találta meg, és terítette le a férfit. Az eset Pomázon történt.

Augusztus 27-én este néhány járókelő egy nő kiáltására lett figyelmes, aki kétségbeesetten kiabálta, hogy „Nem akarom, hagyj békén, nem akarom!”. A korántsem biztató segélykiáltás hallatán egy kutyasétáltató pár elindult a sikolyok irányába, ahol egészen rémisztő kép tárult eléjük. Az erdős-bokros területen a földön, egy hiányos öltözetű nő feküdt, felette pedig egy félmeztelen férfi állt. A pár azonnal a kétségbeesett nő segítségére sietett, és mielőtt a támadó elmenekült volna, egyikük lefotózta, közben másikuk azonnal a rendőrséget riasztotta.

Nővel erőszakoskodó férfi miatt riasztották a rendőrséget

A helyszínre Poór István törzszászlós érkezett két kollégájával és aznapi kísérőjével, Dakotával. Addig, amíg a két rendőr az áldozattól próbált minél több információt begyűjteni a történtekről, Dakota és gazdája a menekülő férfi után eredt.

Kitartóan rótták az utakat, és keresték az elkövetőt. Szinte házról házra jártak, a telefonos képet mutogatva próbáltak az elkövető nyomára bukkanni. Végül a Határ útnál, egy padnál tűnt fel a mintás nadrágos férfi, akit hiába szólított fel a rendőr, hogy álljon meg, továbbfutott. Azonban Dakotának több sem kellett, utánaeredt, és ennek köszönhetően B. Richárd, az elkövető, pillanatokkal később már a földön hasalt megbilincselve.

Forrás: Police.hu
A bűntény helyszíne Pomázon.

A férfi ittas volt, így állítása szerint nem emlékszik mindenre

A kihallgatáson a férfi tagadta, hogy 46 éves áldozatát a bokorba lökte azzal a felszólítással, hogy „enyém leszel!”, majd lehúzta ruháját, és megerőszakolta. Ám azt kihangsúlyozta, hogy miután ittas állapotban volt, így elképzelhető, hogy nem igazán emlékszik mindenre.


Richárddal szemben szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt további eljárást indít a Szentendrei Rendőr főkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Dakota egyébként az egyik legkiválóbb szolgálati kutya, ugyanis számos esetben az ő segítségével sikerült elfogni körözött személyeket.

Forrás