Visszaütött a MeToo – lényegében kirekesztik a nőket a munkahelyeken

metoo,szexuális zaklatás,vádak Forrás: Getty Images
Úgy tűnik, a társadalmat felrázni szándékozó #metoo kampánynak vannak bizonyos mellékhatásai.

Mélyülni kezdett a nemek közötti szakadék egyes munkahelyeken: a férfiak, hogy túlbiztosítsák magukat, inkább messzire elkerülik kolléganőiket, nehogy szexuális zaklatás vádja érhesse őket – amerikai felmérések alapján legalábbis. Már ez a jelenség is nevet kapott, ez az úgynevezett Pence-hatás. Az Egyesült Államok alelnöke, Mike Pence még 2017-ben azt nyilatkozta, feleségén kívül más nővel soha nem vacsorázik kettesben és olyan eseményeken sem marad kettesben női munkatárssal, ahol alkoholt szolgálnak fel. Bár szavait akkor keményen kritizálták, példáját mégis egyre több, főként vezető pozícióban levő férfi kezdte követni.

A Bloomberg egy tavalyi összefoglalója szerint – melyet harminc, magas beosztású férfi véleménye alapján készített – a Wall Streeten egyenesen nem kívánatossá váltak a női munkatársak. Nincs többé üzleti megbeszélés kettesben egy kolléganővel, nem szívesen ülnek melléjük a repülőn, és inkább egy másik emeletre kérik a szobafoglalást a szállodában. A „gyengébbik nem” szándékos mellőzése miatt a Wall Street ugyanakkor lassan egy férfiklubbá szűkül, komoly akadályokat gördítve a nők karrierépítési lehetőségei elé.

Az egész helyzet olyan, mintha az ember tojáshéjakon lépdelne – nyilatkozta David Bahnsen, a Morgan Stanley befektetési ház egy korábbi felsővezetője. Egy másik neves cég jogásza szerint a férfiak leginkább attól tartanak, hogy hamis vádak érhetik őket olyan dolgokért, melyeket szerintük „nem tudnak kontroll alatt tartani”, és ezért is esnek át a ló túloldalára. Ugyanakkor az, aki magától nem érzi, hogy hol a határ egy baráti ölelés és a szexuális zaklatás között, jobb, ha semmilyen helyzetben nem ölelkezik a munkahelyén – véli Jonathan Segal, aki szerint a zaklatások ellen nem az az egyetlen megoldás, hogy elkerüljük a nőket.

Munkahelyi egyenjogúsággal foglalkozó szakemberek is arra figyelmeztetnek, hogy a nők diszkriminálásával sérül az ellenkező nem munkahelyi beilleszkedése és az egyenlő bánásmód elve.

Az elkerülés helyett a párbeszédet, a megoldások keresését, a céges kultúrák megreformálását szorgalmazzák. Mondjuk oly módon, ahogyan azt egy száz fős vállalatot irányító befektetési tanácsadó tette: bevezette, hogy fiatal kolléganőivel csakis nyitott ajtók mellett, vagy harmadik személy jelenlétében folytat megbeszéléseket.

Akinek továbbra is kétségei lennének, hogy honnantól számít valami szexuális zaklatásnak, nézze meg ezt a galériát: