5 menzás retró étel, amit mindannyian imádtunk: emlékszel még a csokival nyakon öntött piskótára?

Borítókép: 5 menzás retró étel, amit mindannyian imádtunk: emlékszel még a csokival nyakon öntött piskótára? Forrás: Dag Sundberg/Getty Images
Nos, valljuk be, alapvetően egyikünk kedvencei közé sem tartoztak azok az ételek, melyeket az iskolai menzán szolgáltak fel. A legtöbb a gyermekek maradék kedvét is elvette attól, hogy akár csak egy kicsit is többet étkezzen, vagy egyáltalán várja az ebédet. Azonban még ebben az időszakban is akadtak kivételek, melyek mindig kissé megfűszerezték a várakozás örömét. Nos, nézzük is, mely éltelek voltak azok, melyeket mindannyian imádtunk az iskolai menzán.

Az iskolai menza nem éppen arról volt híres, hogy olyan ételeket szolgáltak volna fel, melyek a gyermekek kedvére valók lettek volna. Bár azért azt be kell vallani, hogy felnőttként sem igazán valószínű, hogy elnyerték volna tetszésünket. Azonban annyi bizonyos, hogy nagyrészt inkább szenvedés volt a menzai étkezés – erről pedig meg is emlékeztünk egy cikkben, melyben felelevenítettük a valaha volt legrosszabb menzás ételeket.

Viszont annak érdekében, hogy ne csak a rossz emlékeinket elevenítsük fel, emlékezzünk meg azon ételekről, melyeknek láttán egyenesen kiugrottunk a bőrünkből a boldogságtól!

Forrás: Westend61/Getty Images

Az 5 kedvenc menzás étel

Piskóta szelet csokiöntettel

Amennyiben egyetlen dolgot kellene mondanom, amit imádtam az iskolai menzán, az egészen biztosan a csokiöntettel meglocsolt piskóta lenne, melyet azóta is annyiszor, de annyiszor kértem a nagymamámtól, hogy készítsen el. Amikor ez volt az ebéd, az összes gyerek hosszú sorban próbált repetát követelni a konyhás néniktől annak érdekében, hogy jusson nekik még egy kicsi a finomságból.

Az alábbi galériában további olyan menzás ételeket, mutatunk melyeket mindannyian imádtunk!