Eddig soha nem látott nyeremény az ötös lottón: így alakult az eddigi nyertesek sorsa

Borítókép: Eddig soha nem látott nyeremény az ötös lottón: így alakult az eddigi nyertesek sorsa Forrás: springtime78/Getty Images
Elképesztő, de a héten nem kevesebb, mint 6,45 milliárd forint a megnyerhető főnyeremény, ez pedig a játék 67 éves történetének eddigi legnagyobb összege. Így, ha adhatunk egy tanácsot, ha valamikor, akkor most érdemes lottózni.

Magyarországon az ötös lottó szerencsejátékban az elmúlt évtizedekben nem kevesebb, mint 46 milliárd fölötti nyeremény talált gazdára, azonban 6 milliárdot meghaladó jackpot eddig mindössze egyszer volt, így hatalmas dolog, hogy most ilyen összeg került a nyereményre.

Ennek az oka egyébként az, hogy az ötös lottón, több mint 200 napja nem volt telitalálatos szelvény, éppen ezért várja ilyen hatalmas főnyeremény azokat, akik lottózni akarnak.

Forrás: Ralf Geithe/Getty Images

Egyébként érdekesség, hogy az ötös lottó történetében immár 3500 sorsolás volt, azonban a jackpot összege csak néhányszor lépte át az egymillárdos határt, ezentúl 39 hét halmozódás után, egyszer, 2020-ban volt 6 milliárdos összeg, ám az is kevesebb volt, mint a mostani nyeremény.

Az alábbiakban pedig hat olyan dollármilliárdost hoztunk, akik eredetileg extrém szegények voltak!