57 éves lett David Schwimmer, a Jóbarátok egyik legszerethetőbb színésze

Borítókép: 57 éves lett David Schwimmer, a Jóbarátok egyik legszerethetőbb színésze Forrás: Dominik Bindl/Getty Images
A Jóbarátoknak köszönhetően vált szinte mindenki által ismerté David Schwimmer, aki Rosst alakította. Karaktere tulajdonképpen az egyik legszerethetőbb volt a Jóbarátok kis világában. Ross nemcsak, hogy a hatfős, szétrobbanthatatlan baráti társaság szerves tagja volt, hanem Monica bátyja és Rachel nagy szerelme is, akivel folytonosan se veled, se nélküled viszonyban voltak. Azonban a színésznek a Jóbarátok világán túl is rendkívüli karrierje volt, hiszen nemcsak számos filmben szerepelt, de rendezőként is többször feltűnt Hollywoodban.

David Schwimmer 1966. november 2-án született New Yorkban, egy ügyvéd család tagjaként. Los Angelesben nőtt fel, és első szerepét már 10 éves korában megkapta. Azonban, mielőtt még azt hinnénk, hogy már 10 évesen hollywoodi csillagként tündökölt, kénytelenek vagyunk bevallani, hogy ez nem igaz, ugyanis a szerep egy iskolai darab volt, melyben Hamupipőke tündérkeresztanyját alakította.

Azonban igencsak megszerethette a színészkedést, ugyanis gimnázium után színművészetet tanult, méghozzá olyan nagy nevekkel járt egy iskolába, mint Angelina Jolie, Nicolas Cage és Lenny Krawitz. Pályája elején még színházban is többször szerepelt, ám élete talán legnagyobb sikerét a Jóbarátokban játszott Ross Geller szerepe hozta meg. Érdekesség, hogy bár sokan nem tudják, de nem csak szereplőként színesítette a Jóbarátok stábját, ugyanis a hatodik évadtól rendezőként is részt vett a folyamatokban. A sorozatban nyújtott szenzációs alakításáért Emmy-díjra jelölték.

Forrás: Terence Patrick/CBS via Getty Images

Miután Jennifer Aniston és David Schwimmer a sorozatban folyamatosan se veled, se nélküled kapcsolatban voltak, így nem csoda, hogy az összes rajongó azért szurkolt, hogy a való életben is egymásra találjanak. Azonban arról, hogy a forgatások alatt volt-e közöttük valami, arról 2021-ben nyilatkoztak először. Ekkor elmesélték, hogy miután mindig más emberekkel jártak, soha nem mertek konkrétan beszélni egymással az érzéseikről, pedig bevallották, mindig is kölcsönösen vonzódtak egymáshoz.

David Schwimmer 2010-ben vette feleségül Zoe Buckman, brit fotóst, akivel 7 évig tartott a házasságuk, és egy közös gyermekük is született 2011-ben, Cleo.

Válása óta David egyedül él New Yorkban, ám kislánya gyakorta meglátogatja, akit közös felügyelettel nevelnek a volt felségével. Miután számos filmben szerepelt, illetve rendezőként is néhol feltűnik, így az igazán jól fizetett színészek közé tartozik. David jó tulajdonságai közé tartozik, hogy egyáltalán nem sajnálja a pénzt jótékonykodásra, sőt, egy saját alapítványa is van, melyen keresztül az erőszakos bűncselekmények áldozatain segít.

Az alábbiakban pedig a napokban tragikusan fiatalon elhunyt Matthew Perry legjobb Jóbarátokos pillanatait nézheted meg!