Az erdélyi születésű Blága Tünde lett Magyarország legszebb lánya: fotókon a korábbi világszépei!

Borítókép: Az erdélyi születésű Blága Tünde lett Magyarország legszebb lánya: fotókon a korábbi világszépei! Forrás: Miss Universe Hungary
Szeptember 29-én ismét megválasztották Magyarország szépségkirálynőjét, aki ezúttal a Budapesten élő, erdélyi születésű Blága Tünde lett.

A verseny az Aurea Ana Palace Hotel Budapestben került megrendezésre, Sissi báltermének csodálatos környezetében. A szépségversenyt az erdélyi születésű Blága Tünde nyerte, akinek első udvarhölgye Csasztvan Lilla, második udvarhölgye pedig dr. Kenéz Nóra lett. A közönség királynőjének címét pedig Mihályfi Liza nyerte el. A koronát dr. Özer Nóra, a Miss Universe Hungary versenyigazgatója helyezte a királynő fejére.

A 6 fős zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, hiszen a lányok szépsége és személyisége mindegyiküket alkalmassá tette a korona viselésére” – mondta el Hajós István, a zsűri elnöke.

„Mindannyiunknak megvan a saját egyedi szépsége és kvalitásai, és nem csak egyetlen kép alapján kell megítélnünk egymást. Egy szépségverseny ennél sokkal többről szól: arról, hogy megtaláljuk az önbizalmunkat, összehangoljuk az erőnket és a célokat és közösségként támogassuk egymást. Szívem tele van szeretettel és hálával mindenki iránt, aki segített eljutnom idáig. Tudom, hogy ez hatalmas felelősség, de minden erőmmel azon leszek, hogy méltó módon képviseljem Magyarországot a Miss Universe világversenyen. Ez az út minden egyes pillanata az életem egyik legemlékezetesebb része, és sosem fogom elfelejteni azt a sok támogatást és szeretetet, amit kaptam.” – nyilatkozta Blága Tünde, és köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták őt a királynővé válásának útján, és meghatottan beszélt arról, hogy milyen hosszú út áll mögötte.

Forrás: Miss Universe Hungary
A szépségkirálynő és udvarhölgyei.

A zsűriben Hajós István mellett dr. Özer Nóra, a Miss Universe Hungary versenyigazgatója, Stankovics Bea többszörös szépségkirálynő, Lisztes Krisztán többszörös magyar futballválogatott és Pancsák Pál szállodaigazgató foglalt helyet.

Blága Tünde a korona mellett pénzjutalomban részesült, egy budapesti luxuslakás használatát is elnyerte, valamint egy autó egyéves használatát is felajánlották számára.

Azonban az igazi izgalom csak most következik, ugyanis El Salvadorban kerül megrendezésre a Miss Universe nemzetközi döntője, november 18-án!

Forrás

Az alábbi galériában pedig összeszedtük a Miss World 1990 és 2005 közötti szépségkirálynőit!