Grillezett sárgabarack

Borítókép: Grillezett sárgabarack

Sok országban a legjobb édességek sokszor gyakorlatilag egy finom, maga nemében tökéletes gyümölcsből állnak. Ez a receptünk is ezt az elvet követi, de azért feldobtuk egy kis joghurttal, pirított magvakkal, és egy kis juharsziruppal.
Grillezett sárgabarack-juharszirupos barack grillezve
Az eredmény egy egyszerre meleg és hideg, ropogós és puha édesség tele rostokkal, fehérjével és egészséges zsírokkal.
Ennél jobb már nem is lehetne. Olyan egészséges, hogy reggeliként is simán megállja a helyét.
Hozzávalók:
2 barack felezve, magozva
2 csésze natúr joghurt
4 evőkanál aprított, pirított dió
4 evőkanál juharszirup
A legegyszerűbb módja a pirított magvak elkészítésének, hogy egy serpenyőben közepes lángon öt percig hevíted őket, párszor megforgatva.
Elkészítés:
Melegítsd fel grillt, elektromos grillt, vagy valamilyen grillezésre alkalmas serpenyőt. Süsd meg a barackokat, amíg szépen meg nem karamellizálódik a külsejük, ez körülbelül öt percig tart. Puhuljanak meg, de ne veszítsék el az alakjukat. Minden gyümölcsre rakj egy fél csésze joghurtot, egy evőkanál mogyorót és ugyanennyi juharszirupot. Kész is van!
170 kalória, 7 g zsír (2 g telített), 22.5 g szénhidrát, ebből 18 g cukor
4 adag