Túl sűrű a hajad? A következő fotókat vidd a fodrászodhoz:

haj,sűrű haj,fodrász Forrás: Instagram / Chiara Scelsi
Igen, tudjuk, hogy idegesítő, ha valaki arról panaszkodik, hogy nem tudja megzabolázni sűrű hajkoronáját – épp úgy, ahogy attól is falra lehet mászni, ha valaki amiatt nyekereg, hogy képtelen felszedni magára pár kilót.

Pedig mindkettő igenis létező és komoly probléma. Én már csak tudom, mivel sűrű, valamivel váll alá érő hajam van, ami egyes napokon a megszólalásig összetéveszthető egy szénakazallal. (A kilók a legjobb indulattal sem számítanak hiánycikknek nálam, de el tudom képzelni, milyen lehet.) Olyannyira, hogy néha azt szoktam gondolni, hogy a hajam önálló életet él és saját pszichéje is van. Az angol nyelvben léteznek a “bad hair day” és a “good hair day” kifejezések; ezeket a jelenségeket nagyon jól ismerem, sőt, árnyalni is szoktam a képet: a múlt héten az egyik nap mániás, a másik nap a depressziós fázisba lépett a hajam. Tudom, ezzel nem illik viccelni, de tényleg eléggé szélsőséges tud lenni a helyzet.

Nyáron ráadásul még az erős napsütésnek is ki van téve az ember hajzata; olyankor jöhet mindenféle kalap, kendő, hajpakolás, de a száraz, sprőd napokat még a legnagyobb elővigyázatosság mellett sem tudom teljesen elkerülni.

Namost a sűrű, vastag hajkoronára is igaz, hogy a kulcs részben a megfelelő hajvágásban rejlik. A galériában ajánlok néhány trükköt, amit minden valamirevaló fodrász ismer, és ezeket te is kérheted tőle, vagy legalább tanácsot kérhetsz a tekintetben, hogy a te hajadat is érdemes egyik vagy másik kezelésnek vagy terméknek alávetni.