A profik így csinálják: 8 lépéses rutin a ragyogó, trendi sminkért

Borítókép: A profik így csinálják: 8 lépéses rutin a ragyogó, trendi sminkért Forrás: Rossmann/NYX
Ragyogó, hosszantartó és trendi smink nyolc lépésben? Ha te is kíváncsi vagy rá, hogyan tudsz gyorsan, de biztosan olyan sminket varázsolni magadnak, mint a profik, kövesd az alábbi tippeket és a végeredmény garantáltan szuper lesz! Egy kis gyakorlás nem árt, de a NYX Professional Makeup szakértője, Tihanyi Roxána segít abban, hogyan épül fel a tökéletes rutin!

Első lépés: PRIMER

Nyáron és télen egyaránt fontos, hogy a smink tökéletes alapra épüljön. A Rossmann üzleteiben is kapható professzinális márka, a NYX Professional Makeup vezető sminkese szerint a jó primer elengedhetetlen ahhoz, hogy tartósan varázsoljuk széppé megjelenésünket. Lehetőleg könnyed, géles textúrájú terméket használj, ami hamar felszívódik, és így nem nehezíti el a bőrt. Hasznos, ha hatóanyagóként bőrfeltöltő összetevőket is tartalmaz, mint a hialuronsav, E-vitamin, B5-vitamin, vagy a magnézium. Jó esetben használata után a bőr azonnal hidratáltabb és feltöltött hatású lesz.

Hogyan használd helyesen?

Megtisztított arcbőre vigyél fel 1-2 pumpányit a primerből, majd egyenletesen oszlasd el az ujjbegyeddel, vagy egy szivacs segítségével!

Pro tipp: PLUMP RIGHT BACK PRIMER + SERUM

Forrás: Getty Images

Második lépés: ALAPOZÁS

A jó alapozó kiegyenlíti a bőr tökéletlenségeit, magasan fed akár már egy rétegben is, de úgy, hogy közben hagyja lélegezni a pórusokat. Nyáron az is nagyon fontos, hogy vízálló formulájának köszönhetően ellenálljon a fokozott izzadásnak, és hosszantartó, matt végeredményt adjon.

Hogyan használd?

Az előkészített bőrre vidd fel a kívánt mennyiséget egy tömött ecset vagy sminkszivacs segítségével. Dolgozd el a bőrön az arc közepétől indulva körkörös mozdulatokkal kifelé haladva.

Pro tipp: CAN’T STOP WON’T STOP FOUNDATION

A 8 lépéses sminkrutin további lépéseiért kattints a galériára!