Borítókép: Így válaszd ki a legjobban hozzád illő ősz hajszínárnyalatot Forrás: Pixabay.com/Jo Johnston

Így válaszd ki a legjobban hozzád illő ősz hajszínárnyalatot

Megjelentek az első ősz hajszálaid, de úgy érzed, messze nem állsz még készen arra, hogy teljesen őszbe "borulj"? Egy jól eltalált, ezüstös melírral például szoktathatod magad a gondolathoz és a látványhoz egyaránt.

Egy ideje szemezel már az ősz hajszínnel, de nem mered bevállalni? Tanácstalan vagy, hogy állna neked? A döntésedet megkönnyítheti, ha tisztában vagy vele, melyik színárnyalat áll hozzád a legközelebb. Hiszen nem csak egyetlen ősz szín létezik, amiből választhatsz - hívja föl a figyelmet a Hair Adviser.

Számtalan árnyalat és festési technika áll rendelkezésre manapság. Ha nem tudod magad elhatározni, kezdheted őszes melírral is például.

A lényeg, hogy sikerüljön megtalálni a leginkább hozzád illő árnyalatot. Nem árt, ha a bőrszínedet is figyelembe veszed, hisz a szürke haj köztudottan sápaszt.

Ha rászánod magad, onnantól viszont a megfelelő ápolásra is oda kell figyelned - tanácsolják a hozzáértők. Az ősz tincsekre használj speciális, hamvasító "lila" , vagy tonizáló sampont; ezek megszüntetik a haj sárgás-vöröses elszíneződését, felfrissítik a hajszínt és hamvas csillogást kölcsönöznek a frizurádnak.

Melyik ősz hajszínárnyalatot válaszd?

Célszerű az eredeti hajszínedet figyelembe venni. Ha ez sötétebb, akkor az ősz melír nagyon jól fog mutatni közte; arra viszont készülj föl, hogy ez esetben több menet lesz a fodrászhoz, hogy elérd a kívánt eredményt.

Azoknak, akik még nem határozták el, hogy az egész hajukat őszre festik, az ezüst- szőke árnyalat is egy nagyon jó választás lehet. Előnye, hogy egy jól eltalált szín természetes hatást kölcsönöz a hajnak, kellemes átmentet az ősz tónus irányába.

Merészebbeknek az ezüstös ombre festést ajánlják a szakemberek. Képzeld csak el, milyen remekül mutat, amikor hajtövek egészen sötét árnyalatúak, a végek pedig már-már a fehérbe hajlanak! Egy ilyen frizurával biztosan nem néznek majd a saját nagymamádnak.

Nők, akik büszkén vállalják ősz tincseiket