Így válaszd ki a legjobban hozzád illő ősz hajszínárnyalatot

Borítókép: Így válaszd ki a legjobban hozzád illő ősz hajszínárnyalatot Forrás: Pixabay.com/Jo Johnston
Megjelentek az első ősz hajszálaid, de úgy érzed, messze nem állsz még készen arra, hogy teljesen őszbe "borulj"? Egy jól eltalált, ezüstös melírral például szoktathatod magad a gondolathoz és a látványhoz egyaránt.

Egy ideje szemezel már az ősz hajszínnel, de nem mered bevállalni? Tanácstalan vagy, hogy állna neked? A döntésedet megkönnyítheti, ha tisztában vagy vele, melyik színárnyalat áll hozzád a legközelebb. Hiszen nem csak egyetlen ősz szín létezik, amiből választhatsz - hívja föl a figyelmet a Hair Adviser.

Számtalan árnyalat és festési technika áll rendelkezésre manapság. Ha nem tudod magad elhatározni, kezdheted őszes melírral is például.

A lényeg, hogy sikerüljön megtalálni a leginkább hozzád illő árnyalatot. Nem árt, ha a bőrszínedet is figyelembe veszed, hisz a szürke haj köztudottan sápaszt.

Ha rászánod magad, onnantól viszont a megfelelő ápolásra is oda kell figyelned - tanácsolják a hozzáértők. Az ősz tincsekre használj speciális, hamvasító "lila" , vagy tonizáló sampont; ezek megszüntetik a haj sárgás-vöröses elszíneződését, felfrissítik a hajszínt és hamvas csillogást kölcsönöznek a frizurádnak.

Melyik ősz hajszínárnyalatot válaszd?

Célszerű az eredeti hajszínedet figyelembe venni. Ha ez sötétebb, akkor az ősz melír nagyon jól fog mutatni közte; arra viszont készülj föl, hogy ez esetben több menet lesz a fodrászhoz, hogy elérd a kívánt eredményt.

Azoknak, akik még nem határozták el, hogy az egész hajukat őszre festik, az ezüst- szőke árnyalat is egy nagyon jó választás lehet. Előnye, hogy egy jól eltalált szín természetes hatást kölcsönöz a hajnak, kellemes átmentet az ősz tónus irányába.

Merészebbeknek az ezüstös ombre festést ajánlják a szakemberek. Képzeld csak el, milyen remekül mutat, amikor hajtövek egészen sötét árnyalatúak, a végek pedig már-már a fehérbe hajlanak! Egy ilyen frizurával biztosan nem néznek majd a saját nagymamádnak.

Nők, akik büszkén vállalják ősz tincseiket