Így néz ki ma az a nő, aki 21 évesen teljesen megőszült

őszülés, öregedés, ősz haj lenövesztése Forrás: Getty Images
Mióta "eldobta" a hajfestéket, szexibbnek érzi magát, mint valaha az a negyvenes amerikai nő, aki még fiatal lányként őszült meg, szinte egyik napról a másikra.

„A hajam kis túlzással egy éjszaka alatt lett teljesen ősz, amikor még csak 21 éves voltam. Megmondom őszintén, tragédiaként éltem meg a dolgot olyan fiatalon – meséli Sara Eisenman a Daily Star-nak. Szinte sokkolta az ősz tincsek látványa, és azt érezte, azokat minden áron el kell tüntetnie. Az azóta már kétgyermekes édesanya hosszú évekig, pánikszerűen festette a haját, mert nem bírta elviselni az előbukkanó fehér tincseit. Úgy tekintett rájuk, mint az öregedés elszomorító jeleire.

„Még a kisebbik gyerekem születése előtt is a hajfestés volt az egyik legfőbb problémám, borzasztó fontos volt, hogy úgy érezzem, rendben van a fejem. S hogy a család és a rokonok se arra jöjjenek majd be a kórházba, hogy ott találnak a babával, lenőtt hajjal” – mondja Sara.

Kétgyermekes édesanyaként lassan viszont elkezdte átértékelni a dolgokat olyannyira; hogy 37 éves korában teljesen felhagyott a hajfestéssel. Nemhogy nem bánta meg, hanem - mint fogalmaz - sokkal boldogabb életet él azóta, hogy egy csepp festék nem látta a haját.

„Végre elfogadtam magam olyannak, amilyen vagyok. Az ősz hajam a természetes szépség és a szabadság szimbóluma lett számomra"
mondja Sara.

Szeretném, ha a felismerésem más nőket is inspirálna; hogy bátorságot merítve a példámból ők is fel merjék vállalni és meg merjék mutatni természetes szépségüket” – lelkesíti nőtársait az amerikai édesanya.

Bevallom, a 44. évem felé közeledve még soha nem éreztem magam ennyire teljesnek; boldognak és szépnek – teszi hozzá Sara Eisenman. A fotóit elnézegetve nem sok okunk van ebben kételkedni.

Galériánkban is olyan nőket találsz, akik büszkén vállalják ősz tincseiket!