Fókuszban a szexizmus: az Éva magazin márciusi száma fontos témát boncolgat!

Borítókép: Fókuszban a szexizmus: az Éva magazin márciusi száma fontos témát boncolgat! Forrás: Lábady István / Éva magazin
Keresd az újságárusoknál az Éva magazin márciusi számát - kedvezményes kuponokkal!

"Nem tudom, létezne-e szexizmus, ha a világ úgy alakult volna, hogy sorsát a férfiak helyett nők irányítják évezredek óta. Vajon úgy bánnánk-e a férfiakkal, mint ők velünk, nőkkel? Nincs válaszom. Nem tudom, hogyan hatna ránk, ha a mi kezünkben lenne a hatalom. Annyi biztos, a legtöbb férfi visszaél ezzel, és fölöttünk, mögöttünk, helyettünk dönt a minket érintő kérdésekben.
Ne hagyjuk."

Pócsik Anita főszerkesztő ezekkel a gondolkodásra késztető mondatokkal indítja márciusi számunkat a szerkesztő levelében, és ígérjük, a folytatás is ehhez méltó lesz!

Kalauz rovatunkból megtudhatjátok, mik azok a dolgok, amik a férfiak számára (általában, de persze nem törvényszerűen) könnyen mennek, és (épp ezért) nekünk nőknek sem kellene, hogy gondot okozzanak! Megtanítunk például arra is, hogyan kérj fizetésemelést vagy előléptetést!

Ti tudnátok tüzet gyújtani, ha a szükség úgy hozná?

Pásztory Dóri megírta nekünk, mennyire nyilvánvalóan és bántóan jelen van a szexizmus, a nők hátrányos megkülönböztetése a hazai és nemzetközi sportéletben, Bombera Krisztinával pedig az alapvető emberi értékekről, az európai és amerikai nők helyzetéről, a különbségekről és hasonlóságokról, az emberi, női-férfi összefogás szükségességéről beszélgettünk.

Bombera Krisztina kivételesen jól működő házasságáról is mesélt nekünk.

Nem mehettünk el szó nélkül a divatshaming jelensége mellett sem (emlékezzetek csak vissza, mekkora port kavartak Theresa May törpesarkú félcipői), és a jóindulatú szexizmus kártékony hatásairól is szót kellett ejtenünk!

Hogy mi van?! Politikus ne hordjon magas sarkút?

A sok komoly írás mellett persze inspirálni és kikapcsolni is szeretnénk benneteket: összegyűjtöttük 2017 legjobbnak ígérkező kiállításait Európa-szerte, kezdhetitek is tervezgetni az év hosszú hétvégés kiruccanásait!

Ebben a lapszámban Zséda osztotta meg velünk életének meghatározó olvasmányait, érdemes felvenni őket is az (újra)olvasási listátokra.

Wow, ez aztán a tekintélyt parancsoló olvasmánylista! Zséda élete könyveiről mesélt nekünk.

Meglepetéssel is készültünk nektek: márciusi számunkban 13 kedvezményes vásárlásra jogosító kupont is rejtettünk, amelyekkel 15-60%-os engedménnyel vásárolhattok - csak hogy igazán jól induljon a tavasz!

A márciusi Éva magazin még kapható az újságárusoknál!