Biztos jól használod a szemkörnyékápolódat? Így vidd fel helyesen

Borítókép: Biztos jól használod a szemkörnyékápolódat? Így vidd fel helyesen Forrás: Getty Images
A szemkörnyékápoló krémek hidratálják, feszesítik a bőrödet, már ha helyesen használod őket. Ám gyakran előfordul, hogy vagy túl sokat, vagy nem egészen a megfelelő helyre kenjük. Ahhoz viszont, hogy a krémek hatóanyagai célba érjenek, nem árt, ha tisztában vagy vele, hogyan vidd fel az arcodra megfelelően.

Biztosan tisztában vagy vele, hogy amikor szemkörnyék ápolásról van szó, pontosan melyik területre gondolunk? A krémedből csak a szemed alá, vagy fölé is kell kenjél? S hogy mennyit kenj magadra egy alkalommal?

Kétségtelen, a szemkörnyékápolónak a szemhez közel van a helye, viszont a szemhéjadra, vagy közvetlen az alsó szempilláid alá ne kenj belőle – tanácsolja Geri Giagnorio kozmetikus és sztársminkes, akit a Huffpost faggatott a helyes használatról. A szakértő azt javasolja, hogy a legjobb hatás érdekében a gyűrűsujjaddal vidd föl a krémet az arccsontod, a szemüreged mentén. Ez azért is jó, mert ezzel az ujjaddal eleve kisebb nyomást tudsz kifejteni a bőrödre – magyarázza.

S hogy mekkora mennyiséget, azt is elárulja; szerinte egy penny méretű krém mindkét szemed köré elég lesz. Ne ess bele abba a hibába, hogy túl sokat kensz föl csak azért, mert azt gondolod, annál nagyobb lesz a hatás – figyelmeztet a szakértő. Szemránckrémből 4-5 pici pöttyöt nyomj az ápolandó bőrfelületre, s azt kívülről befelé haladva kezd eloszlatni az arccsont mentén.

Fontos, hogy kívülről befelé, a ráncokkal ellentétes irányban haladj, hogy még véletlenül se kifele nyújtsd, és ezáltal ráncosítsd a bőrt.

Szükségtelen a szemedhez nagyon közel fölvinni, mert a testhőmérséklettől felmelegedett krém úgyis dolgozni kezd és utat talál magának oda, ahol kell. Ha pedig az alsó szempillákhoz közel kened a krémet, onnan könnyen bejuthat a szemedbe, ami irritációt okozhat – magyarázza Giagnorio.

A sztárkozmetikus szerint érdemes inkább a reggeli rutinodba beépíteni a szemkörnyékápolást; az alvás előtt felvitt szemkörnyékápoló ugyanis könnyen duzzadttá teheti a szem alatti területet. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy allergiás lennél a krémre, inkább anatómiai okai vannak, amit egyszerűen ki tudsz kerülni úgy, ha mindezt felkelés után végzed – véli a szakértő, aki szerint érdemes kísérletezgetni, alaposan megnézni az összetevőket, mielőtt leteszed a voksod egy krém mellett.

Ami a barátnődnek bevált, közel se biztos, hogy neked is jó lesz – teszi hozzá.

A megelőzésben pedig segíthet, ha tudod, melyek azok a dolgok, amik már fiatalon is ráncosodást indíthatnak el!