Zserbós szaloncukor házilag - ebből egy szem sem marad az ünnepek végére!
Most már lassan 10 éve, hogy minden karácsonykor házilag készítem a szaloncukrot. Nagyjából akkor kezdődött nálunk a házi szaloncukor gyártás, amikor találtam egy trüffelkrémes receptet, valamelyik újságban, és "vesztemre" ki is próbáltam, így azóta bőszen kísérletezem a saját kreációimmal, a család nagy örömére. A következő zserbós szaloncukor recept baromi egyszerű, gyorsan kész van, és viszonylag sokáig el is tartható, de ez utóbbival kapcsolatban ne legyenek hiú ábrándjaitok: nálunk nagyjából 2-3 nap alatt elfogy egy nagyobb mennyiség.
- Kb. 300 g darált dió (ha valamiért nem kapnál diót, válassz prémium minőségű diópótlót!))
- 4-5 evőkanál házi baracklekvár (sárgabarackból a legjobb)
- méz (édesítéshez, csak ha szükséges)
- Kb. 300 g étcsokoládé (a töltelékhez és a bevonóhoz)
Az elkészült finomságokat én ezüst, vagy arany selyempapírba szoktam csomagolni, és általában rájuk nyomok egy matricát, vagy körbe tekerem őket egy apró dekortapasszal. Így igazán békebeli hangulatuk lesz!
(a képek csak illusztrációk)