Tojáskeksz fehércsoki-krémmel

Borítókép: Tojáskeksz fehércsoki-krémmel
Készen vásárolt „műanyag" dekorációk helyett, inkább süss ilyen sütit húsvétra.

Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 10 perc
Hűtési idő: 4-5 óra

Hozzávalók (12 db kekszhez):
20 deka liszt
1 mokkáskanál sütőpor
8 deka vaj
csipet só
fél csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál citromlé
1 tojássárgája
5 deka porcukor

A krémhez:
10 deka fehér csoki
fél deci tejszín
4 deka vaj

A mázhoz:
porcukor
víz + ételszínezék

1. A tejszínt melegítsd fel, olvaszd fel benne a fehér csokit és a vajat. Tedd a hűtőbe
1-2 órára.
2. A lisztet keverd össze a sütőporral, a csipet sóval, a citromhéjjal és a cukorral. Morzsold el a liszttel a hideg vajat, majd gyúrd bele a tojást és a citromlevet. Belisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát vékonyra és szaggass belőle 24 darab tojásformát.
3. 140 fokra előmelegített légkeveréses (vagy 160 fokos normál) sütőben süsd készre és rácson hagyd kihűlni. A kihűlt kekszek felét kend meg a krémmel és ragaszd össze a többivel. 4. A mázhoz keverd össze a porcukrot pár csepp vízzel, hogy sűrű, de kenhető masszát kapj. Színezd ételfestékkel, díszítsd a fantáziád szerint. A feldíszített kekszeket 1-2 órára – vagy egész éjszakára – tedd hűvös helyre száradni.

Fotó és recept: Studer-Tüske Veronika