3 forró teakoktél!

Borítókép: 3 forró teakoktél!
Gyerekeknek és autósoknak alkohol nélkül, a felnőttekét bolondíthatod! Cikkünk a Pickwick támogatásával jött létre.

Alkoholmentes forralt bor avagy Fahéjas-almás tea

Hozzávalók:
4 filter Pickwick Turkish Apple tea (Almaízű fekete tea fahéjjal és vaníliával)
1 l víz
6-7 alma
6-7 db egész rúd fahéj
2 szem szegfűszeg
(Az összetevők aránya ízlés szerint változtatható.)

A filtereket tegyük hőálló kancsóba és öntsünk rá 2 dl forrásban lévő vizet. Hagyjuk állni 5 percig.
Adjuk hozzá a 8 dl forró vizet is. Az almák belsejét óvatosan szedjük ki úgy, hogy maradjon minimum 1 cm fala, és öntsük bele az almákba a teát. Minden almába helyezzünk egy darab egész fahéjat.
Ajánljuk egy napon belül elfogyasztani!

A karácsonyi illatvarázsért: Szegfűszeges-narancsos tea

Hozzávalók:
•4 filter narancstea, például Pickwick Spiced Orange (Gyümölcstea narancslevéllel, kaktuszfügével és fahéjjal)
1 l víz
2 db narancs
4 ek méz
8 egész szegfűszeg
2 egész rúd fahéj
pár csepp rumaroma vagy felnőtteknek rum
(Az összetevők aránya ízlés szerint változtatható.)

A filtereket tegyük egy hőálló kancsóba és öntsünk rá 2 dl forrásban lévő vizet. Hagyjuk állni 5 percig. Forraljunk fel 8 dl vizet, adjuk hozzá a szegfűszeget és a fahéjat, majd forraljuk tovább 4-5 percig. Öntsük hozzá az egyik narancs kifacsart levét és keverjük el benne a mézet is. A másik narancsot szeleteljük fel és helyezzük el egy kancsó aljára. Öntsük rá a forró fűszeres főzetet és a teát is adjuk hozzá.

A leghidegebb hajnalokra és estékre: mézes-tejes tea
Hozzávalók:
4 filter fekete tea, estére roiboos tea, például Pickwick Rooibos tea
5 dl víz
5 dl tej
15 dkg porcukor
8 ek méz
1 citrom leve
csipetnyi reszelt citromhéj
(Az összetevők aránya ízlés szerint változtatható.)

A filtereket tegyük egy hőálló kancsóba és öntsünk rá 2 dl forrásban lévő vizet. Hagyjuk állni 5 percig.
A porcukrot, a mézet, a citrom levét és a citrom héját verjük habosra. Öntsük hozzá a teát, 3 dl forró vizet, valamint a tejet és jól keverjük el.

Köszönet a cikk létrejöttéért a Pickwicknek!