Joghurtmázas epres sajttorta, jéghidegen tálalva
Hozzávalók
(22 centis tortaformához):
A morzsás alaphoz:
1 csomag zabkeksz (kábé 20 deka) darálva
10 deka vaj
1 evőkanál cukor
A sajtkrémhez:
12,5 deka krémsajt
4 evőkanál görög krémjoghurt
3 tojás + 1 tojássárgája
1 bögre barna cukor
1 zacskó vaníliás cukor
3 evőkanál liszt
1/2 citrom leve
A joghurtmázhoz:
1 doboz tejföl
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
Az elkészítés leírását a kép alatt találod!
1. Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, add hozzá a kekszmorzsát és a cukrot. Kis lángon pirítsd 10 percig. Béleld ki a tortaformát sütőpapírral, nyomkodd bele a morzsát. Tedd 180 fokos sütőbe negyedórára.
2. A krémsajtot és a joghurtot keverőtálban keverd össze, add hozzá a kétféle cukrot, majd a tojásokat egyesével, aztán a lisztet és a citromlevet.
3. A massza mehet a kihűlt morzsára, majd be a 180 fokos sütőbe jó 40–50 percre. (A sütő aljába tegyél egy tepsit vízzel, ennek a gőze teszi légiesen könnyeddé a sajtkrémet.)
4. Mikor kihűlt, vond be a joghurtmázzal. Tedd a hűtőbe 2-3 órára. Friss eperrel kínáld.