Egy desszert, amiről el sem hiszed, hogy egészséges: csokis zabkeksz

Borítókép: Egy desszert, amiről el sem hiszed, hogy egészséges: csokis zabkeksz Forrás: Studer-Tüske Veronika / Éva magazin
És amúgy gluténmentes is. Próbáld ki a csokis zabkekszet, félóra alatt kész!

Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 20 perc
Hozzávalók (2 tepsi kekszhez):
•1 tojás
•5 deka vaj
•14 deka barna cukor
•1 teáskanál vaníliakivonat
•10deka zabpehely
•12 deka zabliszt (gluténérzékenyek vásároljanak kifejezetten gluténmentes zablisztet, hogy biztosan ne keveredjen bele, aminek nem kell)
•1 teáskanál sütőpor
•0,5 teáskanál szódabikarbóna
•2 evőkanál tejföl
•10 deka csoki

1. A csokit vágd apróra. A tepsit béleld ki sütőpapírral.

2.Villával keverd krémesre a vajat és a cukrot, majd add hozzá a tojást, a tejfölt és a vaníliakivonatot.

3. Elegyítsd aszáraz hozzávalókat és kanalanként add hozzá a krémhez. A végén dolgozd bele a csokit.

4. Teáskanállal halmozz kupacokat a tepsire és picit nyomkodd le a tetejüket. Hagyj helyet a kupacok között, hogy ne érjenek össze, amikor szétterülnek sütés közben.

5. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés fokozaton süsd 15–20 percig akekszeket. Rácson hagyd kihűlni.