Lencsesaláta fetával és chorizo kolbásszal

Borítókép: Lencsesaláta fetával és chorizo kolbásszal Forrás: www.sprinklesandsprouts.com.au
Nem csak a lencsefőzelék létezik újévkor! Nézd meg ezt a szuper és könnyű receptet!

Elképesztően finom alternatívát találtunk az újévi lencsére! Pikk-pakk megvan, csak a lencsét kell előző nap beáztatni. Ki próbálja ki? Mi egész biztosan!

Forrás: www.sprinklesandsprouts.com.au
Elkészítési idő: 45 perc
2 személyre
Lencsesaláta fetával és chorizóval
Hozzávalók
  • 250g lencse
  • 2 ek darabolt vöröshagyma
  • 200 g chorizo kolbász
  • 2-3 ek olívaolaj (extra szűz)
  • 2 ek vörösbor ecet
  • 1 tk méz
  • 2 tk mustár
  • 150 g feta sajt
  • petrezselyem (tálaláshoz)
1. lépés
A lencsét áztasd be egy éjszakára!
2. lépés
Másnap tedd lábosba, öntsd fel bő vízzel és főzd közel 30 percig, amíg megpuhul!
3. lépés
Ha kész van, szedd tálra, keverd össze a vöröshagymával és hagyd hűlni!
4. lépés
A chorizot szeleteld fel vékony karikákra és tedd egy serpenyőbe, hagyd, hogy kisüljön belőle a zsírja! Ez kb. 5 perc.
5. lépés
Az átsült chorizókat szedd ki a serpenyőből, tedd félre egy tálra! A zsírjához a serpenyőben keverd hozzá az olíva olajat, a mustárt és a mézet! Ne ízesítsd mással az öntetet, mert kellően sós lesz a saláta a chorizótól és a fetától!
6. lépés
Az öntetet keverd össze a lencsével, halmozd rá a chorizót és aprítsd rá a fetát! Tálald némi petrezselyemmel!