Így lesz tökéletes a süteményed

Borítókép: Így lesz tökéletes a süteményed
Nincs többé kemény, ízetlen vagy nehezen szelhető sütemény. Figyelj csak!

Ezeken a sötét, ködös, hideg estéken ti is gyakrabban készítetek finom, illatos süteményeket? Ugye, mennyivel otthonosabb a lakás ilyenkor? Segítünk, hogy az eredmény még tökéletesebb, a siker még egyértelműbb legyen. Jó tanácsainkból szemezgessetek bátran!


Fotó: Photl.com

- Ha a sütemény túl kemény lett, kiszáradt, még forrón burkoljuk tiszta ruhába, hogy a saját gőzében puhuljon kicsit.

- A teasütemény hetekig friss marad, ha jól záródó dobozban tartjuk. Egy félbe vágott alma segíti a megpuhulását. (A karácsonyi mézeskalácshoz mindenképp tegyünk.)

- Az édes tésztákba is tegyünk egy csipet sót
, mert sokkal ízletesebbek lesznek.

- Ha a diós töltelékhez szánt diót először a sütőben egy kicsit megpirítjuk, sokkal finomabb lesz a süti.

- Vízbe mártott késsel könnyebben szeletelhetünk.

- Ha a gyúrt tésztába szánt vaj nagyon kemény
, egy szerűbb, ha a lisztet langyosítjuk meg a mikróban, s így már könnyebb beledolgozni a vajat, margarint.

- A vajkrémhez szánt vajat,
margarint nem szabad felolvasztani, csak mikróban vagy gőz felett meglágyítani.

Sok-sok ötlet és süteményrecept az ÉVA Adventben. Már kapható!


- Szebb színű lesz a tojássárgája, ha csipet sót dolgozunk bele. A tojásfehérjét is keményebb habbá tudjuk felverni egy pici só hozzáadásával.

- A sütemények tetejét tojás helyett
megkenhetjük sötétre pirított cukor felfőzött, majd kihűtött oldatával. Ez a karamelloldat ledugaszolva, hűtőben sokáig eltartható.

- A csokoládét óvatosan olvasszuk,
mert ha túl forróra melegítjük, elvesztheti a színét. Ha fakó lett, kevés kávéval javíthatunk rajta.

- A túl lágyra sikerült dió vagy máktöltelékbe
keverjünk darált kekszet. Adhatunk hozzá zsemlemorzsát is, de ilyenkor tegyünk még bele rumot, reszelt citromhéjat, nehogy zsemle ízű legyen a sütemény.


Fotó: Photl.com

- Ha a recept szerint reszelni kell a tésztát, tegyük előbb 20-30 percre a fagyasztóba, így könnyebb vele dolgozni.

- A szalakálit használat előtt mindig áztassuk egy kevés tejbe, s így a tejjel együtt adjuk a tésztához.

- Könnyebben elválik a tészta a tepsitől, ha sütés után a hideg kőpadlóra tesszük.

Boldog közös családi majszolásokat kívánunk!

Isteni süteményrecepteket találsz nálunk, ha beírod a "sütemény" szót az evamagazin.hu keresőjébe.