Húsvéti maradékmentés: így dolgozhatod fel kreatívan a felesleget, mind egy szálig!

Borítókép: Húsvéti maradékmentés: így dolgozhatod fel kreatívan a felesleget, mind egy szálig!
Biztos vagyok benne, hogy a te hűtődben is árválkodik némi húsvétról megmaradt sonka, főtt tojás, kalács, újhagyma vagy épp retek, amit nem ártana minél előbb elpusztítani. Ezzel csupán egy baj van: hogy a füleden jön már ki a húsvéti menü, igaz?

Ilyenkor nem keseregni kell, hanem újratervezni! Egy kis kreativitással, meg persze egy jó adag tuti tippel ugyanis szuper új fogások születhetnek ezekből anélkül, hogy egy pillanatra is eszedbe jutna, hogy valójában 4-5 napja semmi mást nem eszel, csak sonkát és tojást.

A háziasszonyoknak gyakran meggyűlik a baja azzal, hogy miből mennyit főzzenek, ami biztosan el is fog fogyni még mielőtt megromlana, de tapasztalatom szerint ez az ünnepekre különösen igaz.

húsvét,tojás,sonka,kalács,maradékok,maradékmentés
Forrás: Hámori Zsófia
Húsvéti maradékmentés!

Mivel számomra egy étel kidobása szentségtörésnek számít, mindig igyekszem mindent felhasználni a konyhámban: a megunt ételektől kezdve a zöldségek szárán és levelein át, egészen a főzőlevekig. Ezért arra gondoltam, most neked is segítek néhány ötlettel, amivel újjávarázsolhatod a megunt, vagy épp frissességéből vesztett húsvéti élteleket.

További ötleteket és recepteket itt találtok! Ha pedig az érdekelne, hogy mit meddig ehetsz biztonságosan, kattints a galériánkra!