3+3 tipp a tökéletes sárgadinnye kiválasztásához
Mielőtt megvennéd a sárgadinnyét…
1. Figyeld meg jól a héját. Legyen hibátlan!
2. Szimatold meg. Kellemes illatú?
3. Nézd meg a szárral szembeni oldalát: ha puha, akkor érett sárgadinnyével van dolgod.
Miért egészséges sárgadinnyét enni?
1. Kiváló C-vitamin-forrás, sok A-, B1- és B2-vitamint tartalmaz, és magas a magnéziumtartalma is: így antioxidánsként, stresszoldóként és a szervezeted védekezőképességének a fokozására is fogyaszthatod. Ha rendszeresen eszel sárgadinnyét, az egész napi ásványianyag-szükségletedet biztosíthatod.
2. Magas rosttartalma elősegíti az emésztést, kalóriaszegény.
3. Rendkívül változatosan felhasználható: a már klasszikusnak mondható prosciutto-sárgadinnye kombó mellett gyümölcssalátákban, limonádéban, bóléban, fagylalttal, lekvárként is finom!
A fenti információk a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrármarketing Centrum által szervezett, a magyar dinnye javára közösen indított promóciós program sajtótájékoztatóján hangzott el, ahol a kiskereskedelmi áruházláncok között a SPAR is képviseltette magát mint a magyar dinnye forgalmazója.