Legyél pro a konyhában: gyors, hatékony zöldségdarabolási technikák

konyha,kés,vágás,zöldség,zöldségdarabolás Forrás: unsplash
Mi a különbség a darabolás és a kockázás között? Mit jelent a julienne, brunoise, chiffonade? Ezt a néhány alapvető vágási technikát bizony érdemes lenne elsajátítanod.

A receptleírások tele vannak olyan utasításokkal, mint a „apró kockára” vágás vagy a „bazsalikom chiffonade”, amivel napjainkban nem árt tisztában lenni. Összeszedtük tehát a legalapvetőbb vágási és szeletelési technikákat, illetve azt is, hogyan tudod gyorsan, hatékonyan és persze sérülésmentesen felvágni egy zöldséget!

Mielőtt nekilátnál a feladatnak, ellenőrizd az eszközeidet!

  • A késed legyen szuperéles – így tudniillik kevésbé balesetveszélyes.

  • Stabilizáld a deszkád: fogj egy nedves konyharuhát vagy papírtörlőt, fektesd a pultra, majd erre helyezd rá a vágódeszkát – így az nem fog csúszkálni munka közben.

  • Vágás közben mindig hajlítsd be az ujjaidat, és a kés pengéjét vezesd a középső ujjperceiddel.
kés,konyha,vágás,zöldség,zöldségdarabolás
Forrás: pinterest
Biztonságos zöldségdarabolás.

Jöjjenek a zöldségaprítási technikák!

A videóban megnézheted, hogy mindez hogy néz ki a gyakorlatban!