Legyél pro a konyhában: gyors, hatékony zöldségdarabolási technikák
Forrás: unsplash
Mi a különbség a darabolás és a kockázás között? Mit jelent a julienne, brunoise, chiffonade? Ezt a néhány alapvető vágási technikát bizony érdemes lenne elsajátítanod.
A receptleírások tele vannak olyan utasításokkal, mint a „apró kockára” vágás vagy a „bazsalikom chiffonade”, amivel napjainkban nem árt tisztában lenni. Összeszedtük tehát a legalapvetőbb vágási és szeletelési technikákat, illetve azt is, hogyan tudod gyorsan, hatékonyan és persze sérülésmentesen felvágni egy zöldséget!
Mielőtt nekilátnál a feladatnak, ellenőrizd az eszközeidet!
- A késed legyen szuperéles – így tudniillik kevésbé balesetveszélyes.
- Stabilizáld a deszkád: fogj egy nedves konyharuhát vagy papírtörlőt, fektesd a pultra, majd erre helyezd rá a vágódeszkát – így az nem fog csúszkálni munka közben.
- Vágás közben mindig hajlítsd be az ujjaidat, és a kés pengéjét vezesd a középső ujjperceiddel.
Forrás: pinterest
Jöjjenek a zöldségaprítási technikák!
A videóban megnézheted, hogy mindez hogy néz ki a gyakorlatban!
Forrás: mybluprint.com