Csak három hozzávaló kell a sós mogyorós kókusz-sorbet-hoz

kókusz-sorbet,recept,mogyoró,purewow Forrás: purewow/unsplash
Te is gyakran leugrasz a boltba egy doboz fagyiért? Spórold meg magadnak ezt az utat, és készítsd otthon sorbet-et, így nem csak egészségesebb nyalánksághoz juthatsz, de a saját ízlésednek megfelelően variálhatod az ízesítését.

A most következő három összetevős sorbet alapja a kókusztej, amit kedvedre édesíthetsz mézzel, barnacukorral vagy édesítővel, fűszerezheted lime-, vagy citromhéjjal, tálalásnál pedig megszórhatod pirított mogyoróval, mandulával, pekándióval, fekete szezámmaggal, vagy akár pirított kókuszforgáccsal. Csak a sót ne hagyd ki a receptből, ami elképesztően izgalmassá teszi ezt a házi sorbet-et.

Három összetevős sós kókusz-sorbet mogyoróval

kókusz-sorbet,recept,fagylalt,mogyoró
Forrás: purewow
Három összetevős sós kókusz-sorbet mogyoróval

Hozzávalók (2 adagra)

  • 400 ml zsíros kókusztej
  • 230 g méz
  • 1 ek. sópehely
  • 1 marék földimogyoró (megsütve, durvára aprítva)
  • 1 lime (reszelt héja)
  • 1 lime (felkarikázva)

Elkészítése

  1. Keverd össze turmixgépben a kókusztejet, a mézet, és a sót.

  2. Ha van fagylaltkészítőd, az utasításának megfelelően készíts el a sorbet-et. Ennek hiányában tedd a keveréket egy lezárható dobozba, és tedd be a fagyasztóba, majd 30 percenként, egy villával átkeverve, hűtsd 3-4 órán keresztül, amíg el nem éri a sorbet állagot.

  3. Tálalásnál szórd meg a sorbet-et felaprított mogyoróval, lime héjjal, vagy amivel szeretnéd, és tűzz bele néhány szelet, frissítő lime karikát.

Forrás: purewow

Kókuszos testradír házilag