Hamarosan húsvét: süss egészséges kalácsot az egész családnak!
A klasszikus kalács nem a legjobb választás, ha figyelsz az étrendedre, és tervben van a fogyás, hiszen a cukor és a fehér liszt nem kifejezetten illenek sem az egészségs életmódba, sem a fogyókúrába. Viszont miért ne készíthetnél olyan kalácsot, ami finom, egészséges, és ehetsz belőle pár szeletet lelkifurdalás nélkül? Az Anyaként is Fitten bloggere, Farkas-Halász Évi receptjét mindenképp próbáld ki!
- 75 dkg tönkölyliszt
- 3 dl tej (ha a tészta kívánja, mehet több is)
- 10 dkg eritrit
- 15 dkg olvasztott vaj
- 1 egész élesztő
- 1 tojás
- 2 tojássárgája (az egyik elhagyható)
Mindig szívesen emlékszem vissza a gyermekkorom húsvétjaira! Annyi minden történt mindig, megvoltak a családunknak a bevett kis szokásai, amiket imádtunk. Szerettem a nagymamámmal templomba járni, tojást festeni, kalácsillatot érezni a konyhában, apukám frissen reszelt tormáját enni a főtt sonkával, és még sorolhatnám napestig.
A következő kalácsreceptet anyukám fejlesztette tökélyre, amit már megsütöttünk rizs, illetve rozslisztből, de valahogy egyik sem volt az igazi. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot és készíthetjük laktózmentes tejjel is. Jöjjön a recept, amiből egy négytagú család napokig jóllakik!