Vegán kakaós chia puding, amit még a gyerekek is szeretni fognak!

Borítókép: Vegán kakaós chia puding, amit még a gyerekek is szeretni fognak! Forrás: A szerző fotója- Seufert-Szántó Orsolya/BorsaBox
Ha szeretnéd a kész hűtős desszerteket kiiktatni az életedből, akkor készítsd el ezt a kakaós, chiás pudingot.

Az ABC-ben, a hűtőpult előtt, az esetek legnagyobb részében belefutok egy bociszemű gyerekbe (a sajátomba), aki elszántan pislog egy kész tejes, tejszínes, poharas desszertért. Aki végig szokta olvasni a címkét, az tudja, hogy a poharas csoda legjelentéktelenebb összetevője a tej, a többi vagy guar... vagy E- kezdetű összetevő és persze sok-sok cukor, tisztelet a kivételnek!

Több szempontból sem jó ezekre rászokni: egyrészt üres cukor- és adalékanyagbevitel, másrészt a nasizós, desszertező szokás kialakítása ezekkel garantált, harmadrészt rendszeres műanyagszemét gyártást folytatsz így.

Ha törekedsz az egészséges étkezésre, a környezettudatos életre, akkor a kész termékeket próbáld meg kerülni.

Nem tudom azt mondani, hogy ez a kakaós, chia puding teljesen környezettudatos, mert az egyik alkotóelemét műanyag pohárban vettem meg én is, de legalább vegán termék, így egy fokkal egészségesebb desszert.

Jöjjenek a hozzávalók 4 adag elkészítéséhez:

  • 3 evőkanál chiamag
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2-3 evőkanál juharszirup
  • 1 db vegán vaniliás joghurt vagy puding (én kakaós és vaníliás rizs desszertet vettem)

Elkészítés:

Keverd össze a chiát, a kakaóport és a juharszirupot egy zárható üvegben, tálkában, pohárban. Tedd a hűtőbe és hagyd 3-4 órát pihenni, összeérni. Az idő lejárta után vedd ki a hűtőből és a vanília pudinggal rétegezve, töltsd egy pohárba. Szórd meg a tetejét kakaóporral meg egy kevés törtcsokival.

Felnőttek a chia+kakaópor+juharszirup keverékhez önthetnek egy adag lefőtt feketekávét, így kávés desszertet kapunk.

Forrás: A szerző fotója - Seufert-Szántó Orsolya/BorsaBox

A Galériában a puding elkészítését követheted nyomon: