4 egyszerűen és gyorsan elkészíthető ünnepi poharas desszert: üdítően könnyűek
Ez a cikk az ÉVA Magazin egy korábbi lapszámában jelent meg először „Poharas desszertek" címmel.
Tudtad, hogy a korábbi lapszámainkat újra megvásárolhatod? Kattints ide!
Írós panna cotta
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc + 2 óra hűtés
HOZZÁVALÓK (4 ADAGHOZ):
- 2,5 deci író
- 2,5 deci tejszín
- 5 deka cukor
- 1 evőkanál zselatinpor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- fagyasztott bogyós gyümölcs
ELKÉSZÍTÉS:
1. Egy edényben forrald össze a hozzávalókat és töltsd poharakba.
2. Hűtsd pár óra hosszat a krémet, hogy megszilárduljon.
3. A gyümölcsöt forrald össze ízlés szerint cukorral és tálald a panna cottával.
Fehércsoki-mousse
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 25 perc + 2 óra hűtés
HOZZÁVALÓK (4 ADAGHOZ):
- 20 deka fehér csoki
- 1 deci tej
- 2 tojásfehérje
- 2 deci (legalább 30 százalékos) tejszín
- 1 teáskanál zselatinpor
Elkészítés:
1. Forrald fel a tejet, olvaszd fel benne a csokit és a zselatint. Hűtsd le szoba-hőmérsékletűre.
2. Verd fel a tojásfehérjét és óvatosan forgasd a krémhez.
3. Verd fel a tejszínt, és forgasd a krémhez. Töltsd poharakba és hűtsd le pár órára. Tálald tejszínhabbal.
Feketeerdő pohárkrém
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc + hűtés
HOZZÁVALÓK (4 ADAGHOZ):
- 30 deka csokis zabkeksz
- 2 tojássárgája
- 4 deci tejszín
- 5 deka étcsokoládé (70 százalékos)
- 2 evőkanál cukor
- 10 deka rumos meggy
- tejszín a tálaláshoz
Elkészítés:
1. A kekszet törd össze.
2. A tejszínt keverd el a tojással és állandó kevergetés mellett kis lángon sűrítsd be, majd olvaszd fel benne a csokit és a cukrot.
3. Oszd el a kekszet a poharakban, töltsd rá a pudingot és szórd meg meggyel. Hűtsd le fogyasztásig.
4. Tálalás előtt kanalazz rá tejszínt és csokidarabokat
Vérnarancszselé
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc + 2 óra hűtés
HOZZÁVALÓK (4 ADAGHOZ):
- 4 deci vérnarancslé
- 0,8 cl vodka
- 0,8 cl Cointreau
- 4 teáskanál zselatinpor
- szeletelt mandula
Elkészítés:
1. Egy kevés narancslevet melegíts fel és olvaszd fel benne a zselatint.
2. Keverd össze a maradék hozzávalókat és öntsd hozzá a zselatint.
3. Töltsd poharakba és hűtsd le pár órára.
4. Tálalás előtt szórd meg pirított mandulaszeletekkel.