Túrós csusza rétestésztában

Borítókép: Túrós csusza rétestésztában
Igazi magyaros édes vagy sós fogás, egy kicsit megcsavarva...

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc
Hozzávalók (18 centis tortaformához):

•25 deka szélesmetélt
•25 deka túró •2,5deci tejföl + a tálaláshoz
•6lap rétestészta
•só
•felkockázott, lepirított szalonna vagy porcukor
•5deka margarin

1. A tésztát főzd ki sós vízben. Szűrd le, majd keverd hozzá a tejfölt és atúrót.

2. Bélelj ki egy réteslappal egy csatos tortaformát. A felesleges rész lógjon túl a forma peremén. Kend meg vékonyan olvasztott margarinnal és helyezd rá a következő lapot. Ezt addig folytasd, amíg a réteslap elfogy.

3. Töltsd meg atúrós tésztával és hajtsd rá aréteslapot a tetejére. Kend meg vajjal és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kábé 15–20 perc alatt ropogósra.

4.Tálald tejföllel és ízlés szerint porcukorral vagy szalonnakockákkal.

Kép és szöveg: Struder-Tüske Veronika